Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Η Xiaomi θα κυκλοφορήσει αυτοκίνητο 10.000 ευρώ. Θα την εμπιστευόσουν;

Η Xiaomi θα κυκλοφορήσει αυτοκίνητο 10.000 ευρώ. Θα την εμπιστευόσουν;

Διαβάστηκε από 19796 αναγνώστες - 27/6/2022

Δεν είναι πλέον θεωρίες και φήμες αλλά μια πραγματικότητα που πολύ άμεσα θα την αντιμετωπίσουμε στην παγκόσμια αυτοκίνηση. Η Xiaomi δεν μένει στα λόγια, και πραγματοποιεί τεράστιες επενδύσεις, για να μπει δυναμικά στον χώρο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ο Κινεζικός Κολοσσός των ηλεκτρονικών ειδών, που κατέκτησε όλο τον κόσμο με την τεχνολογία της, αλλά και τις γήινες τιμές της, προχωρά αποφασιστικά στο πλάνο επενδύσεων της, στον χώρο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Μετά την ίδρυση του αντίστοιχου τμήματος κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων (Xiaomi EV Company Limited), ο Διευθύνων Σύμβουλος του κινεζικού κολοσσού στον χώρο Lei Jun, προχώρησε σε αποκαλύψεις που δημιούργησαν «σάλο» στην αγορά του αυτοκινήτου.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

 

H Xiaomi θα επενδύσει 10 δις δολάρια στην παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Το τεράστιο επενδυτικό πλάνο της εταιρίας, έχει στέρεες βάσεις και αποβλέπει στον άμεσο ανταγωνισμό με τις ήδη υπάρχουσες βιομηχανίες αυτοκινήτου. Η εταιρεία θα επενδύσει σε βάθος δεκαετίας πάνω από 10 δισ. δολάρια, και αναφέρει πως στόχος της είναι να προσφέρει έξυπνα ηλεκτρικά οχήματα που θα καθιστούν της υπηρεσίες της προσιτές σε όλο τον κόσμο, όπως ακριβώς κάνει δηλαδή και με τα gadget που έχουν κατακλύσει την αγορά. Υπάρχουν αυτά τα κεφάλαια όμως; H Xiaomi διαθέτει επαρκή κεφάλαια για να επενδύσει στην κατασκευή αυτοκινήτων, αφού μόνο την τελευταία οικονομική έκθεση να διαβάσει κανείς,  δείχνει ότι το 2020 τα ετήσια έσοδά της ήταν 245,9 δισεκατομμύρια γιουάν (37,59 δισεκατομμύρια δολάρια), ενώ τα ταμειακά της αποθέματα ξεπερνούν τα 100 δισεκατομμύρια γιουάν (15,29 δισεκατομμύρια δολάρια).
 

Μέχρι το 2024 θα ξεκινήσει η μαζική παραγωγή sedan και SUV αυτοκινήτων

Οι αξιωματούχοι του Κινέζικης εταιρίας ανέφεραν χαρακτηριστικά στο περιθώριο επενδυτικού συνεδρίου πως, η ευρεία διάθεση των μοντέλων της Xiaomi θα ξεκινήσει το πρώτο μισό του 2024, με την παραγωγή τους να διενεργείται σε εργοστάσιο που θα ανεγερθεί στο Πεκίνο και θα έχει ετήσια παραγωγική δυναμικότητα 300.000 αυτοκίνητα. Ο αρχικός σχεδιασμός περιλαμβάνει την κατασκευή μικρών sedan και SUV μοντέλων, με τις φήμες να αναφέρουν πως οι τιμές θα ξεκινούν από τα 10.000 ευρώ.
 

30.000 νέα καταστήματα παγκοσμίως θα προωθούν τα προϊόντα της

Η διάθεση των πρώτων ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Xiaomi θα ξεκινήσει στην αγορά της Κίνας, αλλά σε μικρό χρονικό διάστημα, θα εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα πως θα εγκαινιάσει 30.000 καταστήματα, που θα προωθούν συνολικά όλα τα προϊόντα της γκάμας της, από κινητά τηλέφωνα και όλων των ειδών τα ηλεκτρονικά είδη, μέχρι και τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα.
 

Η Xiaomi πήρε στην ομάδα της τον επικεφαλή σχεδιαστή της BMW

Στόχος της εταιρίας δεν είναι, να κυκλοφορήσει «απλά» και κάποια ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά να πρωταγωνιστήσει στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Για να μπορέσει να το καταφέρει αυτό, έχει ήδη ξεκινήσει τις μεταγραφές από άλλες βιομηχανίες αυτοκινήτου, και με αυτό τον τρόπο «αγοράζει» τεχνογνωσία χωρίς να χρειαστεί να περάσουν ολόκληρες 10ετίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η μεταγραφή του επικεφαλής σχεδιαστή του μοντέλου iX της BMW, πράγμα που αποδεικνύει πως έχουν σκοπό να προσφέρουν και προσιτά αλλά και ποιοτικά μοντέλα στους υποψήφιους αγοραστές.  
 
 

 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε