Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Η κρυφή τρύπα στην πόρτα που ελάχιστοι ξέρουν τη χρήση της
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η κρυφή τρύπα στην πόρτα που ελάχιστοι ξέρουν τη χρήση της

4/3/2024

Στα περισσότερα αυτοκίνητα υπάρχει μία τρύπα στο κάτω μέρος της πλαϊνής πόρτας, τη χρησιμότητα της οποίας οι περισσότεροι οδηγοί αγνοούν. Εσύ γνωρίζεις ποιος είναι ο ρόλος της;

Το αυτοκίνητό σου κρύβει πολλά μυστικά

Τα μυστικά του αυτοκινήτου είναι πολλά και μερικά από αυτά, παρότι πολύ χρήσιμα, διαφεύγουν από την προσοχή ακόμη και των «ψαγμένων». Αυτά τα μυστικά αφορούν συγκεκριμένες λειτουργίες που διευκολύνουν τον οδηγό, αλλά ευνοούν και την εύρυθμη λειτουργία του οχήματος. Μία από αυτές συνδέεται και με την τρύπα που υπάρχει χαμηλά στις πλαϊνές πόρτες των περισσότερων αυτοκινήτων.
 

Η μικρή τρύπα στις πλαϊνές πόρτες χρησιμεύει στην απομάκρυνση του νερού της βροχής

Όταν βρέχει, το περισσότερο νερό κυλάει στις επιφάνειες του αυτοκινήτου και καταλήγει στον δρόμο. Ωστόσο ένα μικρό μέρος γλιστράει μέσα από τα παράθυρα και καταλήγει στον κενό χώρο μεταξύ των τοιχωμάτων στις πλαϊνές πόρτες. Πολλά αυτοκίνητα έχουν μία μικρή δίοδο χαμηλά στις πλαϊνές πόρτες, ώστε να βρίσκει διέξοδο το παγιδευμένο νερό.



 

Σε κάποια αυτοκίνητα η δίοδος είναι καλυμμένη από μια τάπα εκροής

Σε αρκετά από αυτά τα αυτοκίνητα η τρύπα αυτή είναι καλυμμένη από μία τάπα εκροής. Για να απελευθερωθεί το στάσιμο νερό, ο οδηγός δεν έχει παρά να αφαιρέσει την τάπα. Αν έχετε παρατηρήσει λοιπόν ότι το τελευταίο διάστημα χρειάζεται περισσότερη δύναμη για να κλείσετε τις πλαϊνές πόρτες σας, είναι πιθανό να συσσωρεύεται μέσα τους νερό βροχής εδώ και αρκετό καιρό.
 

Ο ήχος που σημαίνει ότι ίσως έχει παγιδευτεί νερό μέσα στην πόρτα

Στην περίπτωση που το νερό της πόρτας έχει συσσωρευτεί από καιρό μέσα στην πόρτα, υπάρχει η πιθανότητα ο οδηγός να ακούει έναν ήχο που μοιάζει με εκείνον του μισοάδειου (ή μισογεμάτου) πλαστικού μπουκαλιού. Αν λοιπόν ακούτε τον συγκεκριμένο ήχο και έχετε φάει τον τόπο ψάχνοντας για πλαστικά μπουκάλια, τώρα ξέρετε πού οφείλεται ο ήχος. 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε