Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ηλεκτρικά VS Βενζινοκίνητα

Ηλεκτρικά VS Βενζινοκίνητα

Διαβάστηκε από 28611 αναγνώστες - 6/7/2022

Η «Πράσινη Μετάβαση» είναι ήδη πραγματικότητα και στην χώρα μας, και ο νέος κλιματικός νόμος θα καταφέρει να πετύχει τον στόχο, για μείωση του ατμοσφαιρικών ρύπων και στην Ελλάδα. Τα ηλεκτρικά λοιπόν, δεν είναι το μέλλον, αλλά η νέα πραγματικότητα! Αποδέξου την, και εξερεύνησε την!

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν ήδη κερδίσει την μάχη με τα βενζινοκίνητα

Σε μικρό διάστημα από σήμερα (λιγότερο από 8 χρόνια) δεν θα μπορείς να αγοράσεις ένα συμβατικό αυτοκίνητο, από καμία αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στην Ελλάδα. Η απαγόρευση πώλησης, έχει οριοθετηθεί για το 2030. Από το 2025 και μετά, το 1/3 των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων στους δρόμους μας θα είναι ηλεκτρικά, όπως και όλα τα καινούργια Taxi που θα κυκλοφορούν! Η επιλογή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, είναι πλέον μονόδρομος, όχι μόνο για τους Έλληνες, αλλά για όλη την Ε.Ε. 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πιο ακριβά, αλλά όχι για πολύ

Οι τιμές των ηλεκτρικών είναι ακόμα υψηλές σε σχέση με τα βενζινοκίνητα, με τις διαφορές σε κάποια μοντέλα που βγαίνουν και στις δύο εκδοχές να εντυπωσιάζουν αρνητικά. Οι βιομηχανίες σε όλο τον κόσμο όμως, επενδύουν πολλά λεφτά στην ανάπτυξη νέου τύπου μπαταριών, που και μεγαλύτερη αυτονομία θα διαθέτουν, και θα φορτίζουν πιο γρήγορα, και θα είναι πιο φθηνές. Οι μπαταρίες στέρεης κατάστασης είναι αυτές που θα ρίξουν και το κόστος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Επομένως, δεν θα αργήσει το διάστημα που τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα κοστίζουν, όσο κοστίζουν σήμερα τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο κερδίζεις έξοδα καυσίμων και service

Το χαμηλό κόστος φόρτισης αλλά και η χαμηλή κατανάλωση, είναι ο κυριότερος λόγος που τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν ήδη κερδίσει ένα αξιοπρόσεκτο κομμάτι της αγοράς. Αν παρατηρήσει κανείς διαχρονικά τις κύριες απαιτήσεις των αγοραστών αυτοκινήτου, μια από αυτές είναι η χαμηλή κατανάλωση για οικονομικές μετακινήσεις. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα καταφέρνουν με την τεχνολογία τους, να συνδυάζουν μηδενικούς ρύπους και πολύ οικονομικές μετακινήσεις! 

Ένα ακόμα μεγάλο πλεονέκτημα της ηλεκτροκίνησης, είναι τα service. Το service των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι 80% πιο φθηνό σε σχέση με τα συμβατικά αυτοκίνητα. Τα πρώτα χρόνια κυκλοφορίας των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, μόνο τα φρένα και τα ελαστικά θα παρουσιάσουν φθορά. 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε