Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ηλεκτρική και αγριεμένη η νέα Porsche Macan
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ηλεκτρική και αγριεμένη η νέα Porsche Macan

16/1/2024

Ανακοινώθηκε για τις 25 Ιανουαρίου η κυκλοφορία της καινούργιας Porsche Macan. Το ηλεκτροκίνητο SUV βασίζεται στην πλατφόρμα PPE (Premium Platform Electric), διαθέτει μπαταρία με χωρητικότητα 100 kWh που φορτίζει γρήγορα, και ισχύ έως 612 ίππους.

Στις 25 Ιανουαρίου κυκλοφορεί η ανανεωμένη Porsche Macan

Η Porsche επιβεβαίωσε ότι η νέα Macan θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες, και συγκεκριμένα στις 25 Ιανουαρίου. Η αρχιτεκτονική του νέου ηλεκτροκίνητου SUV θα βασίζεται στην πλατφόρμα Premium Electric (PPE), η μπαταρία του θα έχει χωρητικότητα 100 κιλοβατώρες, και ο κινητήρας θα αποδίδει ισχύ έως 612 ίππους. Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, η Porsche αποκαλύπτει σχεδιαστικές λεπτομέρειες που φανερώνουν ακόμη πιο αγριεμένο χαρακτήρα από τους προκατόχους του μοντέλου.

Πιο sportive εμφάνιση και με τρεις οθόνες στο εσωτερικό της

Οι προβολείς και τα πίσω φωτιστικά σώματα της Macan υιοθετούν τον ολομέτωπο σχεδιασμό που αποτελεί «μόδα» τον τελευταίο καιρό, ειδικότερα στα μοντέλα της Porsche, προσδίδοντάς τους κομψότητα. Επίσης, η εταιρεία μας αφήνει να «κρυφοκοιτάξουμε» -λίγο πριν την κυκλοφορία του μοντέλου- τους πλαϊνούς αεραγωγούς στον πίσω προφυλακτήρα και τα φαρδιά φτερά μπροστά και πίσω, το πίσω παρμπρίζ που ενσωματώνεται αρμονικά στην κλίση της οροφής και το πίσω σπόιλερ που «διαταράσσει» τις ισορροπημένες καμπύλες. Όλα αυτά δίνουν πιο αγωνιστική και μυώδη όψη στη Macan. Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν οι τρεις οθόνες. Η μεγαλύτερη δεσπόζει στο κεντρικό ταμπλό και έχει μέγεθος 12.9 ιντσών. Λίγο πιο δίπλα, η οθόνη αφής του infotainment φτάνει τις 10.9 ίντσες, και η τρίτη οθόνη έχει σκοπό να μην αφήσει τον μπροστινό συνεπιβάτη παραπονεμένο. Τέλος, ο οδηγός θα έχει τη δυνατότητα να ενημερώνεται από το προηγμένο και διακριτικό head-up display.

Ισχύς 612 ίππων και γρήγορη φόρτιση για τη μπαταρία

Από την πρώτη έκδοση του 2014, αλλά και τα διαδοχικά «σουλουπώματα» του 2019 και του 2021, η sportive εμφάνιση αποτελεί trademark της Macan. Τώρα ακόμη περισσότερο, αξιοποιώντας την πλατφόρμα PPE, η καινούργια Porsche αναμένεται να βγει στην παραγωγή ακόμη πιο «γυμνασμένη» και με περισσότερη ιπποδύναμη από όλες τις προκατόχους της. Η κορυφαία έκδοση της ηλεκτρικής Macan θα παράγει ισχύ 612 ίππων και πάνω από 1.000 Nm ροπής. Αυτές οι επιδόσεις ξεπερνούν κατά πολύ τις επιδόσεις του προηγούμενου θερμικού κινητήρα. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 100 kWh, επιτρέποντας πάνω από 500 χιλιόμετρα αυτονομίας. Παράλληλα, θα διαθέτει λειτουργία γρήγορης φόρτισης, πηγαίνοντας από το 10% στο 80% μέσα σε 22 λεπτά.

Διακόπτεται στην Ευρώπη η παραγωγή της Macan με θερμικό κινητήρα

Η προηγούμενη έκδοση της Macan που είχε θερμικό κινητήρα αποτέλεσε best-seller για την Porsche. Ωστόσο, θα αποσυρθεί φέτος από την ευρωπαϊκή αγορά εξαιτίας των πιο αυστηρών κανονισμών της Ε.Ε. για τις εκπομπές ρύπων. Θα παραμείνει διαθέσιμος σε άλλες αγορές όπως της Βόρειας Αμερικής, τουλάχιστον ως το 2026.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε

Σχετικες επιχειρησεις