Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Honda και Google ενώνουν τις δυνάμεις τους

24/9/2021

Η Honda ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να επεκτείνει τη συνεργασία της με την Google και θα παρουσιάσει μέσα στο 2022, ένα νέο όχημα που θα προσφέρει συνδεδεμένες υπηρεσίες. Η ενεργοποίηση των εφαρμογών θα γίνεται μέσω φωνής, ενώ οι κάτοχοι θα έχουν πληθώρα εφαρμογών στην διάθεση τους από το κατάστημα Google Play.

Ο επικεφαλής του τμήματος Mobility as Service της Honda, Satoshi Takami δήλωσε ότι: «Είναι μεγάλη μας χαρά που μπορούμε να προσφέρουμε νέα αξία για την κινητικότητα και την καθημερινή ζωή των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, συνδυάζοντας τις δυνάμεις της Honda στις προηγμένες τεχνολογίες και την ανάπτυξη αυτοκινήτων και τις δυνάμεις της Google σε καινοτόμες τεχνολογίες πληροφοριών».

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

 
Η Honda προσπαθεί να κάνει πιο εύκολη την εμπειρία χρήστη UX (User eXperience) εισάγοντας το voice assistant της Google, την πλοήγηση αλλά και τις in-car εφαρμογές στο σύστημα infotainment. Η εφαρμογή Google Assistant θα έχει εγκατασταθεί στο όχημα από το εργοστάσιο, επιτρέποντας στους επιβάτες να ολοκληρώνουν όλες τις εργασίες μέσω φωνητικών χειρισμών. Αυτό σημαίνει ότι οι οδηγοί μπορούν να λάβουν οδηγίες, να ελέγξουν τις εφαρμογές μέσων, αλλά και να εκτελούν ενέργειες που υπό διαφορετικές συνθήκες θα έκαναν με smartphone, χωρίς να χρειάζεται να πάρουν τα μάτια τους από το δρόμο.
 
Η εφαρμογή Google Maps θα είναι επίσης διαθέσιμη μέσω του συστήματος infotainment και θα είναι ειδικά σχεδιασμένη ώστε να λειτουργεί απρόσκοπτα με την εφαρμογή Google Assistant. Εντωμεταξύ, το Google Play θα δώσει στους κατόχους πρόσβαση σε μία σειρά από εφαρμογές για αυτοκίνητα, που θα τους επιτρέπουν να ακούν μουσική, να αναπαραγάγουν podcast και πολλά άλλα χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν το smartphone τους μέσα στο αυτοκίνητο. Οι συγκεκριμένες υπηρεσίες θα αρχίσουν να παρέχονται αρχικά στο ολοκαίνουριο μοντέλο που θα κυκλοφορήσει στη Βόρεια Αμερική το δεύτερο εξάμηνο του 2022 και σταδιακά θα συνεχίσει τη διάθεσή του σε παγκόσμιο επίπεδο.
 
Με τις δραστηριότητες της Google να επεκτείνονται όλο και περισσότερο και να αποκτούν πλέον όλο και περισσότερες εφαρμογές που στηρίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη δεν θα μας έκανε εντύπωση εάν στο άμεσο μέλλον δεν θα χρειάζεται καν να μιλάμε για να δώσουμε οδηγίες σε εφαρμογές της Google.  Μήπως τελικά αυτή η παθητικότητα που προωθείται στην καθημερινότητά μας, καταλήξει στο να έχουμε κώδικες και αλγόριθμους να παίρνουν αποφάσεις για εμάς και η ελεύθερη βούληση πάει περίπατο;
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε