Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Hyundai Ioniq 7: Ηλεκτρική Ναυαρχίδα

10/9/2021

Λίγο μετά την ανακοίνωση της Hyundai με θέμα τους στόχους της για την επίτευξη ουδέτερου ισοζυγίου άνθρακα, η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα ένα teaser, στο οποίο βλέπουμε όλη την γκάμα των ηλεκτρικών μοντέλων που πρόκειται να κυκλοφορήσουν. Σε αυτή περιλαμβάνεται και ένα μεγάλο πρωτότυπο SUV, το οποίο μάλλον απεικονίζει το επερχόμενο Ioniq 7, ένα πλήρως ηλεκτρικό όχημα με 3 σειρές καθισμάτων το οποίο θα είναι και η ναυαρχίδα της σειράς Ioniq.

Η σειρά των Ioniq έχει ξεκινήσει ήδη να διατίθεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, με το hatchback Ioniq 5  να κυκλοφορεί στους δρόμους, ενώ το Sedan Ioniq 6 θα κάνει την πρεμιέρα του το 2022. Έτσι λοιπόν με το Ioniq 7 το οποίο αναμένεται στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών το 2024 θα συμπληρωθεί η γκάμα των μοντέλων που διατίθενται.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

 
Παρά τις μεγάλες του διαστάσεις, το Ioniq 7, φαίνεται να έχει μία αεροδυναμική σιλουέτα χάρη στη μεγάλη κλίση στο εμπρόσθιο παρμπρίζ όπως επίσης και την καμπυλωτή γραμμή της οροφής , ενώ γενικά βλέπουμε τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα Hyundai σε όλο το όχημα. Στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου απουσιάζει η, ούτως ή άλλως μη απαραίτητη μάσκα, αφού μιλάμε για ηλεκτρικό όχημα, ενώ η εμφάνιση συμπληρώνεται με μία οριζόντια γραμμή φωτιστικών σωμάτων LED στο εμπρόσθιο μέρος και άλλες δύο κατακόρυφες στα πλαϊνά του προφυλακτήρα. Στους τετραγωνισμένους  θόλους, βλέπουμε ζάντες με φουτουριστικό σχεδιασμό, οι οποίες μάλλον θα αντικατασταθούν στο μοντέλο παραγωγής με άλλες, πιο προσγειωμένου σχεδιασμού.
 
Όλη η σειρά οχημάτων Ioniq της Hyundai, πάτα επάνω στην πλατφόρμα που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για αυτά, με την ονομασία E-GMP. Μία επιμηκυμένη έκδοση θα εμφανιστεί στο Ioniq 7, η οποία θα επιτρέπει τρεις σειρές καθισμάτων στο εσωτερικό με έξι ή επτά θέσεις. Το αυξημένο μήκος της πλατφόρμας σημαίνει ότι υπάρχει επιπλέον χώρος για την τοποθέτηση μιας μεγάλης μπαταρίας τις οποίες η Hyundai έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα προμηθεύεται από την εταιρεία SK-INNOVATIONS ,με μία χωρητικότητα 100 kWh και τεχνολογία 800 Volt, προσφέροντας αυτονομία περισσότερων από 480 km. Η έκδοση με κίνηση σε όλους τους τροχούς θα χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό δύο ηλεκτρικών κινητήρων  με συνολική απόδοση 313 ίππων
 
Αφού προφανώς θα αποτελεί την ναυαρχίδα όλης της σειράς Ioniq, το Ioniq 7 θα έχει όλα τα τελευταία προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού που προσφέρει η εταιρείας. Εν αναμονή περισσότερων πληροφοριών τους επόμενους μήνες που θα έχουμε και την παρουσίαση του πρωτότυπου, αφού το μοντέλο παραγωγής περιμένουμε να κάνει την εμφάνιση του το 2024

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε