Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Hyundai: Καθάρισε 76 τόνους θαλάσσιων απορριμάτων στην Ιθάκη

16/7/2021

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο θαλάσσιος καθαρισμός στην Ιθάκη με την απομάκρυνση 76 τόνων απορριμμάτων από την θάλασσα και 4 παραλίες στα νοτιοδυτικά του νησιού. Καθοριστική η συνδρομής της Hyundai Motor που εξασφάλισε την απαραίτητη χρηματοδότηση του εγχειρήματος.

Πρόκειται για μία ενέργεια που ξεκίνησε στις 8 Ιουνίου 2021, Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών και αποτελεί τη μεγαλύτερη ενέργεια στην ιστορία των οργανώσεων Healthy Seas, Ghost Diving και Eναλεία όσον αφορά στο θετικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο αλλά και την εμπλοκή της τοπικής κοινωνίας. Για 8 ημέρες, 14 εθελοντές τεχνικοί δύτες από την οργάνωση Ghost Diving εργάστηκαν για να απομακρύνουν τους κλωβούς ιχθυοκαλλιέργειας, τους σωλήνες και τα δίχτυα αλιείας, ενώ μια άλλη ομάδα εθελοντών ανέλαβε να καθαρίσει τις παραλίες, μερικές από τις οποίες ήταν ως το γόνατο σε σφαιρίδια φελιζόλ που είχαν χυθεί τα περασμένα χρόνια από τους κλωβούς.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

 
Παράλληλα, Έλληνες δύτες παρείχαν υποστήριξη στις επιχειρήσεις καθαρισμού, ανασύροντας επιπλέον αντικείμενα από τη θάλασσα. Συνολικά, η ομάδα καθάρισε 5 τόνους δίχτυα, 32 τόνους μέταλλα και 39 τόνους πλαστικά αντικείμενα και 150 μεγάλες σακούλες γεμάτες από σφαιρίδια φελιζόλ.
 
Εκτός από το προφανές και βαθύ αντίκτυπο που είχε αυτό το έργο στο φυσικό περιβάλλον, είναι και ένα λαμπρό παράδειγμα συνεργασίας και συμμετοχής. Η Healthy Seas παράλληλα φιλοξένησε μια δημόσια εκδήλωση στην κεντρική πλατεία του νησιού για να ενημερώσει τους κατοίκους σχετικά με τη δράση, ενώ 75 παιδιά έλαβαν μέρος σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες στοχεύοντας έτσι στην ευαισθητοποίηση σχετικά με το φαινόμενο της αλιείας φάντασμα.

Συνολικά, η ομάδα καθάρισε 5 τόνους δίχτυα, 32 τόνους μέταλλα και 39 τόνους πλαστικά αντικείμενα και 150 μεγάλες σακούλες γεμάτες από σφαιρίδια φελιζόλ.

Συνολικά, η ομάδα καθάρισε 5 τόνους δίχτυα, 32 τόνους μέταλλα και 39 τόνους πλαστικά αντικείμενα και 150 μεγάλες σακούλες γεμάτες από σφαιρίδια φελιζόλ.

 
Χρειάστηκαν 6 μήνες προετοιμασίας για να οργανωθεί η δράση και να στηθεί η ομάδα συνεργατών. Χάρη στη συνδρομή όλων, το έργο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Η startup βιώσιμης αλιείας Εναλεία, ήταν ο βασικός συνεργάτης του έργου από την Ελλάδα και είχε κυρίαρχο ρόλο στο συντονισμό των δραστηριοτήτων στο πεδίο.
 
Καθοριστική ήταν συνδρομή της Hyundai Motor Europe που παρείχε τη χρηματοδότηση της ενέργειας ενισχύοντας την πολύτιμη συνεργασία των συνεργαζόμενων φορέων: Ghost Diving, Enaleia, Ελληνική Ακτοφυλακή, Kefalonia Fisheries, Odyssey Outdoor Activities, Aquatic Scuba Diving Club, Scubalife, Δήμο Ιθάκης την Περιφέρεια των Ιόνιων Νήσων, Kosamare και το Ίδρυμα Περιβάλλοντος Ιόνιων Νήσων. Το έργο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Εξάλλου, η συνεργασία της Hyundai με την Healthy Seas, ενισχύει τη δέσμευσή της «Progress for Humanity» με ιδιαίτερη έμφαση στις θάλασσες και τους ωκεανούς.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε