autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS

Και ηλεκτρικά Cupra από τη SEAT

29/6/2017

Η SEAT σχεδιάζει να προσφέρει μια σειρά από ηλεκτρικά μοντέλα υψηλών επιδόσεων που θα ανήκουν στη σειρά Cupra, όπως επιβεβαίωσε ο επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας.

autoagora Team

Ο Matthias Rabe μίλησε στο Auto Express στα πλαίσια της παρουσίασης του Arona, επιβεβαιώνοντας ότι η Seat θα κατασκευάσει ηλεκτρικά μοντέλα τα οποία θα προσφέρουν και οδηγική απόλαυση.
 
«Η σειρά Cupra είναι εξαιρετικά σημαντική για εμάς. Και είμαι απόλυτα βέβαιος ότι θα υπάρξει Cupra έκδοση και για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητά μας», είπε. «Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν φανταστική απόδοση και επιτάχυνση άρα το πνεύμα των Cupra εκδόσεων και η ηλεκτροκίνηση δεν είναι αντίθετα μεταξύ τους».
 
Αυτό που δε διευκρινίστηκε είναι το πότε θα δούμε την πρώτη υλοποίηση ενός ηλεκτρικού Cupra, αλλά γνωρίζουμε ότι η SEAT θα λανσάρει το πρώτο της EV το 2019, βασισμένο στην αρχιτεκτονική MEB του VW Group η οποία προορίζεται αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα.
 
Ο Rabe επιβεβαίωσε ότι το πρώτο ηλεκτρικό τους όχημα στοχεύει σε αυτονομία περίπου 500 χιλιομέτρων, λέγοντας ότι θα μπορεί να αποτελέσει το μοναδικό αυτοκίνητο μιας οικογένειας.
 
Η SEAT σχεδιάζει επίσης να προσφέρει υβριδικές και plug-in υβριδικές εκδόσεις των μελλοντικών μοντέλων της. «Βλέπουμε ότι υπάρχουν περισσότερες προοπτικές για τα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα, αλλά βλέπουμε επίσης ότι υπάρχουν δυνατότητες βελτίωσης και στους κινητήρες εσωτερικής καύσης αλλά και στα υβριδικά τόσο στα απλά όσο και στα plug-in».