Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Κάμερες ασφαλείας εναντίον κινητών τηλεφώνων

3/10/2019

Η πιο άσχημη συνήθεια των οδηγών σε όλο τον κόσμο, θα λάβει τέλος μετά την τεχνολογία ανίχνευσης κινητών, που πρόσφατα δοκιμάστηκε με εξαιρετικά αποτελέσματα. Σε ποια χώρα ενεργοποιήθηκε αυτό το μέτρο, πως λειτουργούν οι κάμερες και ποια τα αποτελέσματα?

Όπως στην χώρα μας έτσι και σε ολόκληρο τον πλανήτη, η πιο επικίνδυνη συνήθεια κατά την διάρκεια οδήγησης, είναι η χρήση κινητών τηλεφώνων. Μπορεί με τα σύγχρονα infotainment να συνδέεσαι αυτόματα μέσω του αυτοκινήτου, κι έτσι να μην υπάρχει ουσιαστικός λόγος να μην κρατάς το τιμόνι, αλλά είναι τεράστιος ο αριθμός των ανθρώπων που συνεχίζουν να οδηγούν (πολλές φορές και με μεγάλη ταχύτητα) με τα μάτια στο κινητό.



Εδώ και 6 μήνες στην Αυστραλία, ξεκίνησε πιλοτικά ένα σύστημα καμερών που ανιχνεύουν τις κινήσεις του οδηγού κατά την διάρκεια της οδήγησης. Μέσα σε αυτό το διάστημα, πάνω από 8 εκατομμύρια αυτοκίνητα σκαναρίστηκαν για τυχόν χρήση, και τουλάχιστον 100.000 από αυτά βρεθήκαν να παρανομούν. Το ποσοστό είναι ιδιαιτέρως μικρό, που δείχνει ότι δεν είναι μεγάλο το ποσοστό των οδηγών στην χώρα, που παρανομούν. Στην Ελλάδα τα αποτελέσματα θα ήταν αποκαρδιωτικά…

Πως λειτουργεί
Το σύστημα αυτό αποτελείται από δύο κάμερες. Η μια φωτογραφίζει την πινακίδα κυκλοφορίας και η άλλη το παρμπρίζ. Μέσω της παράλληλης φωτογράφισης το σύστημα αποστέλλει τα στοιχεία στο ειδικό τμήμα της αστυνομίας, και με την βεβαίωση της παρανομίας, αποστέλλεται το πρόστιμο. Να τονίσουμε πως το πρόστιμο για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση στην Αυστραλία, ανέρχεται στα 212 ευρώ.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις