Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ψηφιακό σχέδιο της autoexpress.co.uk για το νέο Audi A6 e-tron.

Ψηφιακό σχέδιο της autoexpress.co.uk για το νέο Audi A6 e-tron.

Κάνει φέτος ντεμπούτο το Audi A6 e-tron

19/3/2024

Το καλοκαίρι το ντεμπούτο του μοντέλου
Θα έχει 100 kWh μπαταρία και αυτονομία γύρω στα 540 χλμ.
Σπορ και κλασάτη η σχεδίασή του
Το επόμενο A6 θα λέγεται Α7

Το καλοκαίρι το ντεμπούτο του μοντέλου

Η διαρκής αντιπαράθεση μεταξύ των Audi, BMW και Mercedes για την κυριαρχία στην αγορά των πολυτελών σεντάν αναμένεται να συνεχιστεί για πολλά χρόνια ακόμη. Το ερχόμενο καλοκαίρι θα γίνει άλλωστε η επίσημη παρουσίαση του νέου αμιγώς ηλεκτρικού Audi A6 e-tron, το οποίο θα αντιμετωπίσει ανταγωνιστές όπως την BMW i5 και τη Mercedes EQE.

Θα έχει 100 kWh μπαταρία και αυτονομία γύρω στα 540 χλμ.

Η Audi δήλωσε ότι το πρωτότυπο A6 e-tron, το οποίο προετοίμασε το έδαφος για το προσεχές μοντέλο παραγωγής, θα διέθετε αυτονομία "άνω των 700 χιλιομέτρων". Ωστόσο, είναι πιθανό ότι το τελικό μοντέλο θα παρέχει λιγότερη αυτονομία, εκτιμώμενη στα περίπου 540 χιλιόμετρα, βάσει ασφαλών εκτιμήσεων. Η μπαταρία του αναμένεται να έχει χωρητικότητα περίπου 100 kWh. Η Audi προαναγγέλλει ότι "τα πιο ισχυρά μοντέλα της οικογένειας A6 e-tron θα επιταχύνουν από 0 σε 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από τέσσερα δευτερόλεπτα", ενώ η άμεση ροπή των ηλεκτροκινητήρων θα εξασφαλίζει ότι "ακόμα και οι πιο βασικές εκδόσεις θα επιταχύνουν στα 100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από επτά δευτερόλεπτα". Αναμένεται επίσης ότι το μοντέλο θα προσφέρεται σε σπορ εκδόσεις S και RS.

Σπορ και κλασάτη η σχεδίασή του

Όσον αφορά τον σχεδιασμό, το Audi A6 e-tron αναμένεται να διατηρήσει πολλά στοιχεία του πρωτότυπου, όπως την κομψή και αεροδυναμική εμφάνιση με κλειστή γρίλια, σπορ προφυλακτήρες, γραμμωμένο πλάι, φωτιστικά σώματα με τεχνολογία OLED και συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0,22 Cd.

Το επόμενο A6 θα λέγεται Α7

Το σημερινό θερμικό Audi A6 θα αντικατασταθεί το 2025 τόσο στην έκδοση σεντάν όσο και στην wagon από ένα νέο αυτοκίνητο με την ονομασία A7. Η Audi έχει αποφασίσει ότι οι αριθμοί των μοντέλων θα είναι ζυγοί μόνο όταν το αυτοκίνητο είναι αμιγώς ηλεκτρικό, ενώ θα είναι μονοί, εάν περιλαμβάνουν κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις