Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Για 10 χλμ. στην Ελβετία, τράβηξε το τρένο των 100 τόνων, το 2λιτρο Land Rover Discovery Sport. Απολαύστε το εγχείρημα και σε video.

Land Rover σέρνει τρένο

21/6/2016

To νέο Land Rover Discovery Sport αποφάσισε να μας αποδείξει τη δύναμή του, τραβώντας πάνω στις γραμμές του για 10 χιλιόμετρα, ένα τρένο βάρους 100 τόνων! Δείτε πώς και σε video…

Η βρετανική μάρκα, η οποία από το 2008 έχει περάσει στην κατοχή της ινδικής Tata, θέλοντας να δείξει, αλλά και να αποδείξει, την δύναμη και τις δυνατότητες του Discovery Sport το έβαλε μπροστάρη σε μια αμαξοστοιχία βάρους 100 τόνων.

Την κινητήριο δύναμη για την αμαξοστοιχία με τρία βαγόνια αποτέλεσε ο Ingenium turbo diesel κινητήρας 2,0 λίτρων, που αποδίδει 179 ίππους και 430 Nm ροπή, και συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 9 σχέσεων.

Το ταξίδι ήταν σχετικά μακρύ, αφού το SUV της Land Rover κλήθηκε να μετακινεί τα βαγόνια, που είναι 60 φορές το βάρος του (2.500 κιλά), για 10 χλμ. Η μόνη μετατροπή που έγινε στο συγκεκριμένο Discovery Sport ήταν η προσθήκη ενός σετ τροχών για ράγες τρένου, ώστε να εξασφαλιστεί η σταθερότητα του και να μην… εκτροχιαστεί πουθενά.

Η δοκιμασία έλαβε χώρα στο Museumsbahn Stein am Rhein της Ελβετίας, ενώ παρακάτω μπορείτε να δείτε και video από το εγχείρημα.

 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις