Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Lotus 3-Eleven με 420 άλογα

24/3/2015

Το μοντέλο που θα διαδεχθεί την Lotus 2-Eleven θα ονομάζεται 3-Eleven και θα παραχθεί σε 311 αντίτυπα. Θα στηριχθεί στην Exige, θα ζυγίζει 890 κιλά και θα φέρει ένα V6 μοτέρ 420 ίππων, το οποίο θα της χαρίζει τελική ταχύτητα 285-290 χλμ./ώρα.

Σε συνέντευξή του, ο CEO της Lotus, Jean-Marc Gales, αποκάλυψε ορισμένες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το μοντέλο που θα διαδεχθεί την 2-Eleven και το οποίο θα ονομάζεται 3-Eleven. Το μεγαλοστέλεχος της φίρμας, λοιπόν, δήλωσε πως το εν λόγω μοντέλο θα στηριχθεί στην Exige. Θα διαθέτει ένα πιο άκαμπτο σασί, ενώ το βάρος του στόχος είναι να μην υπερβαίνει τα 890 κιλά.

Ο κος Gales τόνισε επιπλέον, πως η 3-Eleven θα εξοπλίζεται με ένα V6 μηχανικό σύνολο, το οποίο θα αποδίδει περίπου 420 ίππους. Ο κινητήρας αυτός θα επιτρέψει στην επερχόμενη Lotus να κάνει στην πίστα Nurburgring Nordschleife χρόνο κοντά στα 7:09 λεπτά, αλλά και να έχει μια τελική ταχύτητα της τάξης των 285-290 χλμ./ώρα.

Η 3-Eleven αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στο stand της Lotus στην έκθεση της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβριο. Θα παραχθεί σε 311 μόλις μονάδες και ενδιαφέρον έχει πως η άδειά του θα του επιτρέπει να κυκλοφορεί κανονικά στο δρόμο.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις