Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Lotus Evora με 406 άλογα

19/2/2015

Στη Γενεύη θα παρουσιάσει η Lotus τη 2η γενιά της Evora, η οποία θα είναι ακόμα πιο σπορτίφ αισθητικά, με πιο ελαφρύ αμάξωμα και μεγαλύτερη ισχύ που θα ξεπερνά τους 400 ίππους.

Η Lotus δημοσιοποίησε τις πρώτες εικόνες της νέας Evora 400, που αποτελεί τη νέα γενιά του διθέσιου σπορ μοντέλου και η οποία θα παρουσιαστεί επίσημα στο επερχόμενο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου. Μάλιστα, η Lotus αναφέρει ότι πάνω από τα 2/3 του μοντέλου έχουν αναμορφωθεί σε σχέση με την προηγούμενη γενιά.

Αναλυτικότερα, η νέα Evora 400 σε στιλιστικό επίπεδο διαθέτει καινούργιους προφυλακτήρες εμπρός με ενσωματωμένα νέα φωτιστικά LED ημέρας και μεγαλύτερους αεραγωγούς , σε σχέση με την 1η γενιά, ενώ στο πίσω τμήμα της υπάρχει ένας νέος σπορ διαχύτης και μια μεγάλη πτέρυγα σε τρία μέρη. Επίσης, το αγγλικό 2+2 μοντέλο πατά σε 19άρες ζάντες αλουμινίου μπροστά και 20άρες πίσω. Παράλληλα, οι μηχανικοί της εταιρείας έχουν δώσει ιδιαίτερη σημασία και στη μείωση του βάρους για το νέο μοντέλο, έτσι η Evora 400 είναι κατά 22 κιλά ελαφρύτερη από την προηγούμενη γενιά. 

Στο εσωτερικό πάλι της νέας Evora 400 κυριαρχεί το κόκκινο δέρμα στις επενδύσεις και τα καθίσματα, ενώ μπροστά υπάρχει ένα νέο κόκπιτ, που συνδυάζεται με νέα κεντρική κονσόλα και φυσικά ένα προηγμένο σύστημα infotainment.

Αναφορικά τώρα με την «καρδιά» του σπορ μοντέλου, η νέα Evora 400, όπως μαρτυρά και το όνομά της αποδίδει 406 (για την ακρίβεια) ίππους και 410 Nm ροπής από ένα 3,5 λτ. V6 μοτέρ, που συνδυάζεται με 6άρι μηχανικό, ή προαιρετικά αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων. Με αποτέλεσμα, η νέα Evora να ολοκληρώνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 4,2 δλ. και να αγγίζει τα 300 χλμ./ώρα τελική ταχύτητα.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι η νέα Lotus Evora 400 έχει προγραμματιστεί να λανσαριστεί το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις