Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

«Μανία» με τα υβριδικά, πρωτιά στις προτιμήσεις του κόσμου!

Διαβάστηκε από 21359 αναγνώστες - 2/7/2021

Την ώρα που ολοένα και περισσότερες κυβερνήσεις παγκοσμίως καθιερώνουν κίνητρα αγοράς ηλεκτρικών μοντέλων, ο κόσμος εξακολουθεί να δείχνει την προτίμησή του στα υβριδικά αυτοκίνητα.

Στην παραπάνω διαπίστωση κατέληξε η έρευνα της βρετανικής εταιρείας YouGov. Δεδομένα, επιθυμία όλων των κρατών και των αυτοκινητοβιομηχανιών είναι η σταδιακή απόσυρση των μοντέλων με κινητήρες εσωτερικής καύσης (βενζίνη και diesel), προς το παρόν, όμως, ο κόσμος δεν δείχνει τόσο έτοιμος να «αγκαλιάσει» άμεσα την πλήρη στροφή προς την ηλεκτροκίνηση. Αντιθέτως, διαπιστώνεται μία θετική στάση προς τα e-cars, αλλά ορισμένα προβλήματα προκαλούν επιφυλάξεις. Κάτοικοι στην Μεγάλη Βρετανία, για παράδειγμα, επισημαίνουν τα πολλά έξτρα οφέλη των ηλεκτρικών, ταυτόχρονα, όμως έκαναν λόγο και για βασικά εμπόδια όπως η άνεση στην χρήση (αυτονομία, χρόνοι φόρτισης, κλπ.) και το μεγάλο κόστος αγοράς που αναφέρθηκε ως ανασταλτικός παράγοντας σε ποσοστό 26%.

Με εξαίρεση την Γερμανία και την Αυστραλία, σε όλες τις υπόλοιπες αγορές τα υβριδικά ήταν πρώτη επιλογή.

Με εξαίρεση την Γερμανία και την Αυστραλία, σε όλες τις υπόλοιπες αγορές τα υβριδικά ήταν πρώτη επιλογή.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

 
Ποια τα αποτελέσματα της έρευνας;
Παρόλα αυτά, στην έρευνα του YouGov φαίνεται πως ακόμη και αν ισοσκελιστούν τα έξοδα αγοράς τα ηλεκτρικά δεν μπορούν να πιάσουν κορυφή στις προτιμήσεις του κόσμου. Πιο συγκεκριμένα, άνθρωποι από 17 διαφορετικές χώρες ρωτήθηκαν αν θα προτιμούσαν ηλεκτρικό, υβριδικό ή συμβατικού μοτέρ μοντέλο και οι απαντήσεις τους ήταν εντυπωσιακές.
 
Με εξαίρεση την Γερμανία όπου το 40% των οδηγών επέλεξε αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης και την Αυστραλία (31% έναντι 29%), σε όλες τις υπόλοιπες αγορές τα υβριδικά ήταν πρώτη επιλογή. Αντίστοιχα, στο Χονγκ Κονγο τα ηλεκτρικά πλησιάζουν σε πωλήσεις τα υβριδικά (32% έναντι 30%), ενώ στις ΗΠΑ γίνεται μάχη υβριδικών (31%) και συμβατικών (28%). Από την άλλη πλευρά, σε αναλογία 2 προς 1 επιλέγουν υβριδικά έναντι ηλεκτρικών σε Ισπανία (51% έναντι 20%), Μεξικό (50% έναντι 27%) και Κίνα (45% έναντι 19%).
 
Όσον αφορά τον τομέα των ηλεκτρικών, υψηλά ποσοστά σημείωσαν η Ινδία (30%), Μεγάλη Βρετανία (24%) και Δανία (23%), ενώ το χαμηλότερο νούμερο σημείωσαν οι Γερμανία (15%) και Γαλλία (13%). Οι δεύτεροι, ειδικά, παραμένουν πιστοί στα πατροπαράδοτα συμβατικά μοντέλα (31%) δίνοντας πρώτο βραβείο στα υβριδικά (50%). Υψηλό ποσοστό στην υβριδική τεχνολογία, τέλος, έχουν οι η Ιταλία (46%), η Πολωνία (45%) και η Σουηδία (37%).

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε