Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Με 805 ατίθασους ίππους η νέα Mercedes AMG 73e

Διαβάστηκε από 27991 αναγνώστες - 27/8/2021

H νέα Mercedes AMG 73e με τους 805 ίππους θα παρουσιαστεί την 1η Σεπτεμβρίου και αναμένεται να είναι το πρώτο από μια σειρά μοντέλων υψηλής επίδοσης που θα παρουσιάσει η Mercedes τον επόμενο καιρό.

Η τετράθυρη κουπέ Mercedes AMG GT έχει κυκλοφορήσει από το 2018 και φέτος δέχτηκε ένα πρώτο facelift, φαίνεται όμως ότι μέχρι τώρα δεν είχαμε δει την δυνατότερη έκδοσή της. Από τον περασμένο Μάρτιο, η Mercedes-AMG επιβεβαίωσε ότι πρόκειται να δούμε μια υβριδική plug-in έκδοσή της, που θα φέρει το διακριτικό E Performance και για να πάρουμε μια πρώτη γεύση, δημοσίευσε στο Instagram μια φωτογραφία, πριν την επίσημη παρουσίαση του μοντέλου που θα γίνει την 1η Σεπτεμβρίου.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »


Χωρίς να είναι ακόμα επιβεβαιωμένο, το όνομα της κορυφαίας έκδοσης φαίνεται να είναι GT 73e. O V8 κινητήρας θα συνδυάζεται με έναν ηλεκτρικό κινητήρα τοποθετημένο στο πίσω μέρος και προβλέπεται συνδυαστική απόδοση 805 ίππων και 1000 Nm ροπής με το χρόνο που απαιτείται για το 0 – 100 km/h να είναι κάτω από 3 δευτερόλεπτα.

Στην φωτογραφία βλέπουμε μόνο το μπροστινό μέρος του μοντέλου που είναι παρόμοιο με την ανανεωμένη έκδοση της Mercedes – AMG GT 63 S, με την μόνη διαφορά να είναι τα τριμ στα ανοίγματα του μπροστινού προφυλακτήρα και φυσικά το σηματάκι στην μεγάλη μάσκα.

Το σλόγκαν που ακολουθεί το ποστάρισμα στο Instagram είναι σε πιο ελεύθερη μετάφραση, «η ησυχία πριν τον βρυχηθμό» και απ όσο μπορούμε να καταλάβουμε, μάλλον αναφέρεται στην πλήρως ηλεκτρική λειτουργία του αυτοκινήτου πριν ο biturbo V8 αρχίσει να δουλεύει, ενώ και το αντίστοιχο hashtag «κάθε άλλο παρά ήσυχο» που το συνοδεύει, αποδεικνύει ότι οι εξηλεκτρισμένες εκδόσεις των AMG δεν προβλέπεται να χάσουν τον χαρακτηριστικό τους ήχο, τουλάχιστον μέχρι να γίνουν αμιγώς ηλεκτρικές.

Το μοντέλο θα ταχθεί ευθέως απέναντι στην Porsche Panamera Turbo S E – Hybrid παρότι υστερεί ελαφρώς σε επιδόσεις, και τον επόμενο καιρό περιμένουμε να δούμε ακόμα περισσότερα ηλεκτρικά μοντέλα υψηλών επιδόσεων από την Mercedes.
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε