Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Οι πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων εντός του Δεκεμβρίου μειώθηκαν κατά 15%. Οι κινητοποιήσεις των Γάλλων πολιτών που έλαβαν χώρα τα Σάββατα οδήγησαν σε πτώση των λιανικών πωλήσεων τις συγκεκριμένες ημέρες κατά 16%.

Μείωση στις πωλήσεις Ι.Χ. λόγω «κίτρινων γιλέκων»

7/1/2019

Ο μήνας Δκέμβριος έκλεισε με σημαντικές μειώσεις στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Γαλλία λόγω των «κίτρινων γιλέκων». Δείτε τα αποτελέσματα.

Οι κινητοποιήσεις και οι διαμαρτυρίες του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» κατά της πολιτικής του Emmanuel Macron, φαίνεται πως δεν έπληξε μόνο το προφίλ του Γάλλου Πρόεδρου, αλλά επηρέασε αρνητικά και τις πωλήσεις των αυτοκινήτων στην εγχώρια αγορά.
 
Σύμφωνα με όσα επικαλούνται μεγάλα μέσα ενημέρωσης, οι πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων εντός του Δεκεμβρίου μειώθηκαν κατά 15%. Ένα ακόμα, πολύ ενδιαφέρον, στατιστικό αναφέρει, πως οι κινητοποιήσεις των Γάλλων πολιτών που έλαβαν χώρα τα Σάββατα οδήγησαν σε πτώση των λιανικών πωλήσεων τις συγκεκριμένες ημέρες κατά 16%.

Μάλιστα αυτές που πλήρωσαν περισσότερο από τους άλλους το «μάρμαρο» είναι οι μάρκες πολυτελών αυτοκινήτων με την Porsche να σημειώνει πτώση κατά 73% το Δεκέμβριο. Από κει και πέρα η Alfa Romeo ακολούθησε με 51%, η Audi με 39%, η BMW με 31% και η Mercedes-Benz κατά 22%.
 
¶λλες μάρκες που επλήγησαν τον τελευταίο μήνα του 2018 ήταν η Nissan που είδε τις πωλήσεις της να μειώνονται κατά 57%, αλλά και η Jeep με 45%.
 
Από κει και πέρα αξίζει να σημειωθεί πως η Citroen  είδε αύξηση κατά 14%, καθώς το C5 Aircross έφθασε στην αγορά, ενώ οι πωλήσεις της Peugeot μειώθηκαν κατά 7,4%, οι πωλήσεις της Opel εξασθένησαν κατά 10%, όπως και της DS κατά 11%. Οι συνολικές πωλήσεις του ομίλου PSA υποχώρησαν κατά 1,9%. Οι πωλήσεις του ομίλου της Renault μειώθηκαν κατά 19% kαι του Volkswagen Group κατά 14%, όπως και της Ford.
 
Όπως προαναφέραμε οι συνολικές πωλήσεις αυτοκινήτων μειώθηκαν κατά 15% σε 165.390 οχήματα, όλα αυτά σε διάστημα 20 ημερών πώλησης, όπως και τον Δεκέμβριο του 2017, σύμφωνα με τη CCFA.  

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις