Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Mercedes-Benz EQE: Το πιο αεροδυναμικό μοντέλο στον κόσμο

6/9/2021

Η Mercedes-Benz επεκτείνει την γκάμα μοντέλων της σειράς EQ, με ένα νέο σύνολο απο εξηλεκτρισμένα μοντέλα. Η Μercedes EQE 350 ακολουθεί τα βήματα της μεγαλύτερης EQS, θυμίζοντας μας τον αντίστοιχο συσχετισμό μεταξύ των εκδόσεων E class και S class αντίστοιχα. Η πληθώρα συστημάτων ασφαλείας, η πολυτέλεια και ο κορυφαίος αεροδυναμικός σχεδιασμός την κάνουν να ξεχωρίζει και βάζουν μια από τις κορυφαίες premium εταιρίες στο παιχνίδι των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων.

Οι εξωτερικές διαφορές μεταξύ των EQE και EQS είναι πραγματικά δύσκολο να εντοπιστούν. Η εμπρόσθια γρίλια είναι μεγαλύτερη στην EQE και κατεβαίνει πιο πολύ μέσα στον προφυλακτήρα, ενώ τα φωτιστικά σώματα έχουν πιο δυναμικό σχεδιασμό και οι ζάντες που μπορεί να επιλέξει ο αγοραστής είναι 19 ή 20 ιντσών. Εξαιρετική δουλειά έχει γίνει στον σχεδιασμό του οχήματος με τον συντελεστή οπισθέλκουσας Cd να είναι στο 0.20 κάνοντας την EQE (όπως και ο μεγαλύτερο μοντέλο EQS) να είναι το πιο αεροδυναμικό μοντέλο στον κόσμο αυτή τη στιγμή.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »


Η Mercedes -Benz EQE 350 εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 215 kW τοποθετημένο στον πίσω άξονα, που αποδίδει ισχύ 288 ίππων και ροπή 530 Nm. Η μπαταρία που τροφοδοτεί το σύνολο είναι 90.6kWh και η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός κιβώτιου ταχυτήτων μιας ταχύτητας (!) ενώ θα δούμε και τετρακίνητες 4matic εκδόσεις, με τοποθέτηση ενός επιπλέον ηλεκτροκινητήρα στον εμπρόσθιο άξονα. Η αυτονομία υπολογίζεται στα 660 χιλιόμετρα, ενώ φόρτιση από το 10% στο 80% μπορεί να επιτευχθεί μέσα σε 31 λεπτά με τη χρήση ταχυφορτιστή.

Η μπροστινή ανάρτηση είναι 4 σημείων ενώ στην πίσω ανάρτηση βλέπουμε πολλαπλούς συνδέσμους, με προαιρετική επιλογή τετραδιεύθυνσης 
με μία μέγιστη γωνία τροχών μέχρι και 10 μοίρες
. Προαιρετικό είναι επίσης και το σύστημα αερανάρτησης Airmatic, το οποίο στην Sport επιλογή και μετά τα 120 km/h μειώνει το ύψος μέχρι και 3,5 πόντους, έτσι ώστε να μειωθούν ακόμα περισσότερο οι αντιστάσεις από τον αέρα και να αυξηθεί η σταθερότητα. Σε ταχύτητες μικρότερες από 40 km/h, o οδηγός μπορεί χειροκίνητα να σηκώσει την ανάρτηση κατά 3,5 πόντους, ώστε να μπορεί να ξεπεράσει μικρά εμπόδια και curbs πού βρίσκουμε πολλές φορές τοποθετημένα σε θέσεις παρκαρίσματος.
 

Mε τον συντελεστή οπισθέλκουσας στο 0.20 η EQE είναι το πιο αεροδυναμικό μοντέλο στον κόσμο αυτή τη στιγμή

Mε τον συντελεστή οπισθέλκουσας στο 0.20 η EQE είναι το πιο αεροδυναμικό μοντέλο στον κόσμο αυτή τη στιγμή

Στο εσωτερικό βρίσκουμε την νέα οθόνη της Mercedes-Benz με το όνομα Hyper-Screen, η οποία είναι ένα μονοκόμματο 56 ιντσών κρύσταλλο, το οποίο επεκτείνεται από την κονσόλα οργάνων στη μεριά του οδηγού μέχρι και τον συνοδηγό και χωρίζεται σε τρία επιμέρους κομμάτια. Το πρώτο είναι 12.3 ιντσών και περιέχει τον πίνακα οργάνων, το δεύτερο είναι 17.7 ιντσών και είναι η οθόνη της κεντρικής κονσόλας ενώ το τελευταίο 12.3 ιντσών είναι η οθόνη στη μεριά του συνοδηγού.

Yπάρχει ακόμα και ένας αναγνώστης δακτυλικού αποτυπώματος, για βιομετρική αυθεντικοποίηση και καθοδήγηση επαυξημένης πραγματικότητας. Στο εσωτερικό η επιλογή δέρματος έχει εγκαταλειφθεί πλέον και χρησιμοποιείται τεχνητό δέρμα MB Tex στα καθίσματα και σε τμήματα του ταμπλό, ενώ παρόντα βρίσκονται και τα προγραμματισμένα συστήματα μασάζ και χαλάρωσης μαζί με νέες επιλογές με τα ονόματα Forest Glade, Sounds of the Sea και Summer Rain.


H νέα οθόνη της Mercedes-Benz με το όνομα Hyper-Screen είναι μονοκόμματη και 56 ιντσών

H νέα οθόνη της Mercedes-Benz με το όνομα Hyper-Screen είναι μονοκόμματη και 56 ιντσών

Ενεργά συστήματα προστασίας όπως αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, High beam assist και σύστημα αναγνωρίσης επικείμενης σύγκρουσης είναι standard στη νέα Μercedes-benz EQE, ενώ κάτ επιλογή μπορούν να τοποθετηθούν και τα συστήματα διατήρησης ενεργού λωρίδας, υποβοήθησης αλλαγής λωρίδας, επιβλέψεις τυφλών σημείων και υποβοήθησης πινακίδων κυκλοφορίας.
 
Η παραγωγή της νέας Mercedes-Benz EQE 350 ξεκινά στα μέσα του 2022 για τις αγορές της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ θα είναι διαθέσιμη από το 2023.
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε