Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric
Μεταχειρισμένο: Σε νοιάζουν τα χιλιόμετρα ή η συντήρηση;
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Μεταχειρισμένο: Σε νοιάζουν τα χιλιόμετρα ή η συντήρηση;

Διαβάστηκε από 2744 αναγνώστες - 15/2/2023

Είναι λογικό να σε «τρομάζει» ο μεγάλος αριθμός χιλιομέτρων όταν ψάχνεις μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, ή μήπως κάνεις λάθος και έτσι χάνεις αξιόπιστες ευκαιρίες;

Μεταχειρισμένα με πολλά χιλιόμετρα: Πρέπει πάντα να σε φοβίζουν;

Κακά τα ψέματα: «Τέλειο» μεταχειρισμένο δεν υπάρχει. Αν ζητάς αυτοκίνητο ακριβώς όπως το φαντάζεσαι σε χρώμα, εξοπλισμό και κινητήρα, θα πρέπει να το παραγγείλεις καινούργιο. Δεν έχουμε όμως όλοι τη δυνατότητα να αγοράζουμε «κούτα» οχήματα από την αντιπροσωπεία, κι έτσι ψάχνουμε, όπως είναι λογικό, το μεταχειρισμένο που ταιριάζει όσο πιο πολύ γίνεται στα «θέλω» και τις ανάγκες μας.

Κατά την αναζήτηση αυτοκινήτου από δεύτερο χέρι, πολλοί απορρίπτουν τα οχήματα με αυξημένο αριθμό χιλιομέτρων χωρίς να τα ελέγξουν καν, προτιμώντας μοντέλα που έχουν διανύσει σημαντικά λιγότερη απόσταση στη ζωή τους. Είναι σωστή αυτή η πρακτική όμως;

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Τα χιλιόμετρα δεν είναι αποκλειστικός παράγοντας για την επιλογή μεταχειρισμένου

Μπορεί ο αυξημένος αριθμός στο οδόμετρο του καντράν να τρομάζει πολλούς, όμως δεν αποτελεί από μόνος του λόγο για να μην επιλέξει κάποιος το συγκεκριμένο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, αφού η λέξη-κλειδί για να διατηρηθεί ένα αυτοκίνητο σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση δεν είναι τα «χιλιόμετρα» αλλά η «συντήρηση».

Η αλήθεια είναι πως δεν απαιτούνται πολλές προϋποθέσεις προκειμένου να παραμείνουν «φρέσκα» τα μηχανικά εξαρτήματα του οχήματός μας. Οι αλλαγές λιπαντικών και γενικότερα τα προγραμματισμένα service και οι εργασίες συντήρησης πρέπει να γίνονται στην ώρα τους, ενώ τυχόν φθαρμένα εξαρτήματα πρέπει να αντικαθιστώνται έγκαιρα.

Ζώντας στην εποχή της ακρίβειας, οι περισσότεροι προσπαθούμε να κάνουμε οικονομία σε πολλούς τομείς της καθημερινότητάς μας. Ωστόσο, αν παραβλέψουμε να συντηρήσουμε το αυτοκίνητό μας, είναι σίγουρο πως αυτό θα «γεράσει» πρόωρα. Θα δημιουργηθούν «μικροζημιές», οι οποίες αν αμεληθούν θα μετατραπούν σε σοβαρότερες βλάβες. Έτσι, παρά τα λιγότερα διανυθέντα χιλιόμετρα, το αυτοκίνητο θα είναι ουσιαστικά σε χειρότερη κατάσταση από ένα καλοσυντηρημένο ίδιου τύπου με αρκετά παραπάνω στην ένδειξη του οδομέτρου.

Περνώντας στην αγορά μεταχειρισμένου λοιπόν, ένα μοντέλο με μπόλικα χιλιόμετρα, το οποίο όμως συντηρούταν ευλαβικά από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες του, αποτελεί πιο σοφή επιλογή από ένα άλλο που έχει αρκετά λιγότερα χιλιόμετρα στο ιστορικό του αλλά είναι σε χειρότερη μηχανική κατάσταση, έχει βλάβες και επιδιορθώσεις «στο πόδι» με πατέντες ή απλά ήταν κακομεταχειρισμένο από τους ανθρώπους που το οδηγούσαν στο παρελθόν.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε