Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Μπαταρίες ηλεκτρικών: Γιατί να μην θεωρούνται αναλώσιμες;
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Μπαταρίες ηλεκτρικών: Γιατί να μην θεωρούνται αναλώσιμες;

15/3/2023

Θυμάσαι πότε άλλαξες τελευταία φορά μπαταρίες στο τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης, ή στο ρολόι του τοίχου; Ούτε εγώ, μιας και αποτελεί μια διαδικασία ρουτίνας. Στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα η ανάγκη αντικατάστασης μπαταρίας μπορεί να αποτελέσει λόγο να ξεφορτωθείς το όχημά σου κακήν-κακώς. Για ποιο λόγο δεν απλουστεύουν τη διαδικασία;

Στη συντριπτική πλειοψηφία των συσκευών που λειτουργούν με μπαταρίες, οι τελευταίες θεωρούνται αναλώσιμες με συγκεκριμένο όριο ζωής. Το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης, τα τηλεκατευθυνόμενα αυτοκινητάκια, οι φωτογραφικές μηχανές, τα ρολόγια, όλα αυτά διαθέτουν μπαταρίες οι οποίες αντικαθιστώνται εύκολα όταν πάψουν πλέον να λειτουργούν σωστά.

Το ίδιο συμβαίνει και με τις «κλασσικές» μπαταρίες που βρίσκουμε κάτω από το καπό των αυτοκινήτων με θερμικούς κινητήρες, οι οποίες χρησιμοποιούνται για τα δευτερεύοντα συστήματα και στα ηλεκτρικά μοντέλα. Ξέρεις ότι στα 4 με 5 χρόνια θα τις αντικαταστήσεις, μιας και τότε θα ξεφορτίζονται γρήγορα, με καινούργιες που θα είναι απροβλημάτιστες.

Το ίδιο κάποτε συνέβαινε με τα παλαιότερα κινητά τηλέφωνα, τα οποία διέθεταν αποσπώμενη μπαταρία. Κάποια στιγμή στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν, τα κινητά ξεκίνησαν να έχουν ενσωματωμένες μπαταρίες, τις οποίες πλέον δεν μπορείς να αλλάξεις. Μάλιστα, σε συμφέρει περισσότερο να αγοράσεις νέα συσκευή, παρά να αντικαταστήσεις τη μπαταρία. 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε