Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Η νέα εκδοχή του Audi S3 διαθέτει 10 περισσότερους ίππους από πριν, προσφέροντας στον οδηγό του 310 άλογα. Προσφέρεται σε 3θυρη (φωτό), Sportback, Sedan και Cabriolet εκδόσεις.

Νέo Audi S3 με 310 ίππους

11/4/2016

Η Audi –όπως ήταν φυσικό- δεν ανανέωσε μόνο τις απλές εκδόσεις του Α3, αλλά και τις S3 εκδοχές του, το 2λιτρο turbo μοτέρ των οποίων απέκτησε 10 άλογα επιπλέον, φτάνοντας τα 310.

Με ήπιες επεμβάσεις στο αμάξωμα, περισσότερο high-tech εσωτερικό και πλήθος νέων τεχνολογικών εφαρμογών ασφάλειας και άνεσης, το ανανεωμένο Audi A3 ατενίζει το δεύτερο μισό της εμπορικής του ζωής, με ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Η μεγάλη είδηση, όμως, στην ανανεωμένη εκδοχή του Α3 είναι πως για πρώτη φορά θα διατίθεται και με 1.000άρη κινητήρα. Λόγος γίνεται για το 3κύλινδρο turbo μοτέρ βενζίνης που έχει απόδοση 115 ίππων. Στον αντίποδα βρίσκεται η κορυφαία έκδοση S3, μέχρι να παρουσιαστεί τουλάχιστον η RS3 εκδοχή.

Για το «απλό» Α3 σας μιλήσαμε ήδη. Σήμερα επανερχόμαστε με τα ανανεωμένα S3, S3 Sportback, S3 Sedan και S3 Cabriolet. Aποδίδουν 10 περισσότερους ίππους από πριν, προσφέροντας στον οδηγό τους 310 άλογα. Το 2.0 TFSI μοτέρ, σε συνδυασμό με το διπλοσύμπλεκτο κιβώτιο S tronic, διαθέτει και μεγαλύτερη ροπή κατά 20 Nm, με τη μέγιστη τιμή των 400 Nm να είναι διαθέσιμη στις 2.000 – 5.400 σ.α.λ.

Οι μηχανικοί της Audi, τέλος, «πείραξαν» το ESP, δίνοντάς του ρυθμίσεις ειδικά για το S3, ενώ το ίδιο έκαναν και με τον πολύδισκο συμπλέκτη. Η εταιρεία υπόσχεται μεγαλύτερη δυναμική στην οδήγηση, που θα μπορέσει να προσφέρει περισσότερες οδηγικές συγκινήσεις αλλά και τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πότε θα κυκλοφορήσει στην αγορά, αλλά σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας, το Α3 θα διατίθεται στην αγορά από τα τέλη του προσεχούς Μαΐου, όποτε πιθανολογείται να ξεκινήσει τότε και η διάθεση του S3.

Κλείνοντας, σας υποσχόμαστε πως θα επανέλθουμε στο νέο Audi S3, μόλις η Audi ανακοινώσει τις «καυτές» του επιδόσεις. Μέχρι τότε δείτε το πρώτο προωθητικό video του ανανεωμένου Α3.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις