Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Η Honda αποκαλύπτει το νέο, 5ης γενιάς, CR-V το οποίο έρχεται σημαντικά τροποποιημένο αισθητικά, ελαφρώς μεγαλύτερο και πιο ευρύχωρο, αλλά και -για πρώτη φορά- με νέο 1500άρη turbo κινητήρα βενζίνης (+video).

Νέο Honda CR-V (+video)

14/10/2016

Δείτε το καινούργιο Honda CR-V, που υιοθετεί το στιλ του νέου Civic, αναβαθμίζει το εσωτερικό του σε χώρους και ποιότητα, ενώ για πρώτη φορά αποκτά turbo έκδοση βενζίνης

Ανεξαρτήτως γούστου (που είναι έτσι και αλλιώς υποκειμενικό), το σίγουρο είναι πως το νέο CR-V έχει πιο χαρακτηριστική εμφάνιση, ενώ οι επιρροές του από το νέο Civic είναι εμφανείς. Πρωτιά για την Honda αποτελεί το σύστημα Automatic Shutter Grille System, το οποίο βελτιώνει την αεροδυναμική του οχήματος.
 
Πιο εκλεπτυσμένη είναι η σχεδίαση του εσωτερικού, με την Honda να υπόσχεται βελτιωμένη εργονομία. Το παρόν δίνει το νέο σύστημα infotainment με οθόνη αφής 7 ιντσών, ενώ έχουν τοποθετηθεί μαλακά στην υφή πλαστικά, ανώτερης ποιότητας.
 
Το νέο CR-V παραμένει πενταθέσιο, αλλά η αύξηση του μεταξονίου κατά 41 χλστ., σε συνδυασμό με την καλύτερη εκμετάλλευση του εσωτερικού, οδήγησαν σε αύξηση του χώρου για τα γόνατα των πίσω κατά 53 χλστ. Μεγαλύτερο κατά 56 λίτρα είναι το πορτμπαγκάζ, η χωρητικότητα του οποίου πλέον ανέρχεται σε 1.104 λίτρα.
 
Στα νέα χαρακτηριστικά του οχήματος συγκαταλέγονται το ξεκίνημα του κινητήρα από μακριά, το ηλεκτρονικό χειρόφρενο Electric Parking Brake (EPB) και οι πίσω θύρες USB. Στις εκδόσεις με ηλεκτρικά καθίσματα, του συνοδηγού έχει 4 ρυθμίσεις και του οδηγού 8, ενώ υπάρχει και η επιλογή για θερμαινόμενα καθίσματα εμπρός πίσω.
 
Για πρώτη φορά, το CR-V θα διατίθεται με turbo μοτέρ βενζίνης. Λόγος γίνεται για το νέο σύνολο των 1,5 λίτρων που έκανε ντεμπούτο στο Civic και το οποίο αποδίδει στο νέο SUV, 190 ίππους και 243 Nm ροπής. Επανέρχεται το ατμοσφαιρικό σύνολο βενζίνης των 2,4 λίτρων και των 184 ίππων, ενώ αμφότεροι οι κινητήρες συνεργάζονται με κιβώτιο CVT και την τεχνολογία Honda G-Shift, στέλνοντας -ανάλογα με την έκδοση- την κίνηση στους μπροστά ή στους 4 τροχούς.
 
Τα παραπάνω στοιχεία αφορούν στην αμερικάνικη εκδοχή του Honda CR-V, με την ευρωπαϊκή να αναμένεται να έχει στην παλέτα και τα diesel σύνολα των 1,6 λίτρων. Περισσότερα θα έχουμε προσεχώς…
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις