Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Μέσω της τεχνολογίας Linear Tune από τη Nissan το αυτοκίνητο από μόνο του καταλαβαίνει τη στιγμή που πρέπει να ανεβάσει τις στροφές λειτουργίας του θερμικού μοτέρ για να επαρκούν στις ενεργειακές απαι
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Μέσω της τεχνολογίας Linear Tune από τη Nissan το αυτοκίνητο από μόνο του καταλαβαίνει τη στιγμή που πρέπει να ανεβάσει τις στροφές λειτουργίας του θερμικού μοτέρ για να επαρκούν στις ενεργειακές απαιτήσεις που έχει ο ηλεκτροκινητήρας.

Nissan e-Power: Πώς δουλεύει το Linear «κιβώτιο» Qashqai και X-Trail;

Διαβάστηκε από 10326 αναγνώστες - 27/6/2023

Αυτόματο κιβώτιο υβριδικού που να μην είναι τόσο θορυβώδες αλλά προσομοιώνει πιο ρεαλιστικά την αύξηση στροφών του κινητήρα; Κιβώτιο με τεχνολογία Linear Tune by Nissan, το σασμάν που βλέπουμε τα στα w-Power Qashqai και X-Trail.

Linear: Η τεχνολογία της γραμμικότητας

Καλή η τεχνολογία Linear, ξέρουμε όμως την ετυμολογία της; Linear στα ελληνικά σημαίνει «γραμμικότητα». Στη συγκεκριμένη περίπτωση αφορά την γραμμική απόκριση του πεντάλ του γκαζιού με στρωτή λειτουργία του όλου συνόλου. Σε απλά ελληνικά, έχουμε μία τεχνολογία που θέλει να εξαλείψει πλήρως τα κενά ισχύος που συχνά εμφανίζουν τα υβριδικά αυτοκίνητα με αυτόματο κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενης μετάδοσης (CVT). Να μην πατάς γκάζι, να προκύπτει βουητό από το ανέβασμα σ.α.λ., αλλά το αυτοκίνητο να θέλει χρόνο για να «πιάσει» μία μεγάλη ταχύτητα, παρά να επιτυγχάνεται σωστή «συνάρτηση» σχέσης στο κιβώτιο με τις στροφές του κινητήρα.


Στο Nissan Qashqai e-Power η αποκλειστική κίνηση με ηλεκτρικό ρεύμα εξασφαλίζει άμεση και γραμμική επιτάχυνση σε κάθε πάτημα του γκαζιού.

Στο Nissan Qashqai e-Power η αποκλειστική κίνηση με ηλεκτρικό ρεύμα εξασφαλίζει άμεση και γραμμική επιτάχυνση σε κάθε πάτημα του γκαζιού.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε