Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Οικονομική θυσία πλέον το ταξίδι στο χωριό

Οικονομική θυσία πλέον το ταξίδι στο χωριό

26/4/2022

Η μεγάλη αύξηση σε όλα τα είδη στην χώρα μας, είχε ως αντίκτυπο την πιο ακριβή μετακίνηση Πασχαλινών διακοπών όλων των Ελλήνων. Τα καύσιμα πάνω από 2 ευρώ, τα διόδια ατελείωτα και τα εισητήρια αυξημένα. Πόσο πιο ακριβά πληρώσαμε αυτή την έξοδο;

Πολύ ακριβότερο το ταξίδι στο χωριό για τους Έλληνες

Φέτος ζήσαμε ίσως την πιο αυξημένη Πασχαλινή μας έξοδο, αφού από τις 7 Μαρτίου και έπειτα η τιμή της βενζίνης έχει σκαρφαλώσει πάνω από τα 2 ευρώ το λίτρο και δεν λέει να κατέβει. Αυτό είχε άμεσο αντίκτυπο στα έξοδα μετακίνησης μας, κατά 30% περίπου. Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν πως πλέον τα ταξίδια θα γίνουν είδος πολυτελείας για τους Έλληνες, αφού αν προσθέσουμε τις αυξήσεις στα εισιτήρια των πλοίων, αλλά και τα αμέτρητα διόδια που έχουν πνίξει τις εθνικές οδούς, τότε το κόστος για πολλούς από εμάς, θα είναι δυσβάσταχτο.  

Αθήνα - Θεσσαλονίκη= 224 ευρώ

Από το κέντρο της Αθήνας, η Θεσσαλονίκη απέχει 504 χιλιόμετρα. Μόνο για να πάει κάποιος αυτό το ταξίδι θα έπρεπε να πληρώσει 17.38 ευρώ πιο πολλά από πέρσι, ενώ αν προσθέσουμε και τα 68.3 ευρώ των διοδίων, το συνολικό κόστος (πήγαινε-έλα) αυτού του ταξιδιού αγγίζει τα 224 ευρώ.  

Αθήνα - Ιωάννινα= 204 ευρώ

Τσουχτερά αποτελέσματα δείχνει και το παράδειγμα ταξιδιού Αθήνα - Ιωάννινα. Το κόστος καυσίμου για μια τέτοια διαδρομή με επιστροφή, θα άγγιζε τα 128 ευρώ για βενζίνη, ενώ τα διόδια θα είχαν κόστος 76 ευρώ. Το συνολικό κόστος ταξιδιού για Ιωάννινα με επιστροφή, θα έφτανε τα 204 ευρώ.  

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε