Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ποιο αναψυκτικό θα χρειαστείς για να αλλάξεις ελαστικό; Το κόλπο που ελάχιστοι ξέρουν

Ποιο αναψυκτικό θα χρειαστείς για να αλλάξεις ελαστικό; Το κόλπο που ελάχιστοι ξέρουν

28/2/2024

Η αλλαγή σκασμένου ελαστικού φαντάζει «βουνό» για αρκετούς οδηγούς. Υπάρχει όμως ένα αναψυκτικό που κάνει πιο εύκολη τη διαδικασία. Ποιο είναι αυτό και τι ακριβώς κάνει;

Αξιζει να μαθετε

Τα σκουριασμένα μπουλόνια κάνουν ακόμη δυσκολότερη την αλλαγή ελαστικού

Για αρκετούς από εμάς, η αλλαγή σκασμένου ελαστικού στην άκρη του δρόμου φαντάζει επικίνδυνη αποστολή. Ειδικά όταν τυχαίνει σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας ή σε κεντρικό σημείο μέσα στην πόλη, τότε το άγχος που προκαλείται στον οδηγό αυξάνεται ακόμη περισσότερο. Αν επιχειρήσετε να αλλάξετε μόνοι σας το ελαστικό και στην εξίσωση προστεθούν και τα σκουριασμένα μπουλόνια των τροχών, τότε η απελπισία φτάνει σε πολύ υψηλά επίπεδα.
 

Υπάρχει λύση ακόμη κι αν δεν έχετε μαζί σας σπρέι κατά της σκουριάς

Ωστόσο, υπάρχει ένα πολύ απλό κόλπο που δεν κοστίζει σχεδόν καθόλου και κάνει πολύ ευκολότερη τη διαδικασία της αντικατάστασης του σκασμένου ελαστικού με τη ρεζέρβα. Αυτό αφορά είτε όσους βρίσκουν εύκολη την αλλαγή ελαστικού είτε τους υπόλοιπους που από την απελπισία τους θέλουν να πάρουν τα βουνά. Αν λοιπόν σας σκάσει το ελαστικό και επιχειρήσετε να το αντικαταστήσετε μόνοι σας, το πιο πιθανό είναι να μην έχετε μαζί σας κάποιο σπρέι κατά της σκουριάς, όπως για παράδειγμα το WD-40.
 

Η Coca Cola μπορεί να ξεσκουριάσει τα μπουλόνια

Το φαινόμενο των σκουριασμένων μπουλονιών είναι αρκετά πιο συχνό σε παλιότερα αυτοκίνητα, ωστόσο είναι συχνό και σε νεότερα οχήματα. Και όχι ότι χρειάζονται «σπρώξιμο» οι πωλήσεις της Coca Cola, αλλά σε αυτή την περίπτωση μπορεί να αποβεί σωτήρια. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι απλά να μουσκέψετε καλά μία πετσέτα με λίγη Coca Cola (ή κάποιο άλλο αναψυκτικό τύπου cola) και ύστερα να την περάσετε πάνω από τα σκουριασμένα μπουλόνια. Παρόλο που η συνταγή του δημοφιλέστερου αναψυκτικού στον κόσμο παραμένει επτασφράγιστο μυστικό, γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι περιέχει φωσφορικό οξύ.
 

Το φωσφορικό οξύ είναι υπεύθυνο για την απομάκρυνση της σκουριάς

Το φωσφορικό οξύ λειτουργεί ως συντηρητικό και αυξάνει τη διάρκεια ζωής του αναψυκτικού. Στη σκουριά, ωστόσο, επιφέρει το αντίθετο αποτέλεσμα. Αρκεί να αφήσετε αρκετό υγρό πάνω στο κάθε μπουλόνι και να βεβαιωθείτε ότι έχει βραχεί όλη η επιφάνεια του κεφαλιού της βίδας ώστε το υγρό να φτάσει και στο σπείρωμα. Αφήστε το υγρό να δράσει για λίγο χρόνο και ξαναδοκιμάστε ξανά να ξεβιδώσετε τα μπουλόνια. Σίγουρα το έργο σας θα έχει γίνει ευκολότερο. Ακόμη λοιπόν κι αν δεν σας αρέσουν τα αναψυκτικά, φροντίστε να έχετε πάντα ένα μαζί σας στο αυτοκίνητο για ώρα ανάγκης.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε