Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Skoda: Πρώτη φορά υπεύθυνη για πλατφόρμα της VW

Skoda: Πρώτη φορά υπεύθυνη για πλατφόρμα της VW

Διαβάστηκε από 8244 αναγνώστες - 15/10/2021

Η Skoda πήρε τον πλήρη έλεγχο της αρχικής πλατφόρμας MQB-A0 του Ομίλου Volkswagen. Η τσεχική εταιρεία είναι υπεύθυνη για μια παγκόσμια πλατφόρμα για πρώτη φορά.

Από το 2012, ο όμιλος Volkswagen ξεκίνησε μια στρατηγική με την κωδική ονομασία MQB (Modularer Querbaukasten ή στα αγγλικά Modular Transversal Toolkit) ξοδεύοντας περίπου 8 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη αυτής της νέας πλατφόρμας των αυτοκινήτων. Το συγκεκριμένο πάτωμα υποστηρίζει μια μεγάλη γκάμα αυτοκινήτων από μικρά έως και SUV μεσαίου μεγέθους και δίνει τη δυνατότητα στην Volkswagen να συναρμολογήσει οποιοδήποτε από τα αυτοκίνητά της με βάση αυτήν την πλατφόρμα σε όλα τα εργοστάσια. Αυτό, επιτρέπει την ευελιξία του γερμανικού ομίλου, προκειμένου να μετατοπίσει την παραγωγή ανάλογα με τις ανάγκες στα διαφορετικά εργοστάσια του. 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

 

Η Skoda αναλαμβάνει την πλατφόρμα και φέρνει αύξηση στις πωλήσεις

Το VW Group δίνει πλέον τα «κλειδιά» της εξειδικευμένης για τις ανάγκες της ινδικής αγοράς πλατφόρμας, MQB-A0-IN, στην Skoda, η οποία την έχει ήδη αξιοποιήσει για να χτίσει πάνω της το Kushaq, το νεότερο compact SUV των Τσέχων για την Ινδία. Αυτό θα αποτελέσει τη βάση και για άλλα προϊόντα Skoda και Volkswagen στο μέλλον, ενώ ένα δεύτερο μοντέλο αναμένεται να αποκαλυφθεί αργότερα φέτος.

Ο Όμιλος Volkswagen εξετάζει διάφορες μελέτες αγοράς που υποδηλώνουν ότι οι παραδόσεις οχημάτων θα αυξηθούν κατά 58%, φτάνοντας περίπου τα 7,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα σε αυτά τα εδάφη τα επόμενα 10 χρόνια, ενώ η πορεία των πωλήσεων αναμένεται να είναι ανοδική στην μετέπειτα πενταετία.
 

Η τεχνογνωσία της Skoda στοχεύει στη δημιουργία νέων μοντέλων

Η εμπειρία της Skoda θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία νέων μοντέλων σε αυτές τις αναπτυσσόμενες αγορές. Αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την πλατφόρμα MQB-A0, η Skoda Auto είναι υπεύθυνη για την παγκόσμια ανάπτυξη μιας πλατφόρμας για πρώτη φορά, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Skoda, Thomas Schäfer. Συγκεκριμένα δήλωσε πως θα εφαρμόσουν την αναπτυξιακή τους τεχνογνωσία, αναλαμβάνοντας ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη εντός του Ομίλου Volkswagen και ταυτόχρονα ενισχύοντας τα κεντρικά γραφεία της Skoda Auto. 
 

Αύξηση της παραγωγής και νέες θέσεις εργασίας

Η εμπειρία που έχει αποκτήσει η Skoda, την φέρνει σε ιδανική θέση για να αναλάβει την ευθύνη, για την ανάπτυξη της πλατφόρμας MQB-A0, για όλο τον Όμιλο Volkswagen. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούνται ευκαιρίες που θα αυξήσουν περαιτέρω την κερδοφορία, αύξηση της παραγωγής και  νέες εκατοντάδες θέσεις εργασίας.
 
Ηγέτης στον όμιλο η Skoda.
Η Skoda πλέον υπεύθυνη στην κατασκευαστική πλατφόρμα της VW Group.
Δημιουργία νέων μοντέλων και αύξηση πωλήσεων του ομίλου Volkswagen.
Στόχος η αύξηση της παραγωγής, ανοίγοντας νέες θέσεις εργασίας.
Εσείς τι πιστεύετε; Θα ανταπεξέλθει δυναμικά στα νέα της καθήκοντα;
   

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε