Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
5 φωτογραφίες »

Smart Concept #1: Το πρώτο SUV της Smart

6/9/2021

Η εταιρία που γνωρίσαμε μέσα από τα μικρά αυτοκίνητα πόλης έχει γίνει τεράστιο trend παγκοσμίως. Με την σιγουριά που της προσφέρει η σκεπή της κινεζικής Geely, αλλά και την γενική στροφή των αυτοκινητοβιομηχανιών προς το ρεύμα, η Smart μπαίνει στα χωράφια των μεγαλύτερων διαστάσεων και δίνει την δική της πρόταση για ένα, όχι και τόσο compact, ηλεκτρικό SUV.

Από το σαλόνι της Φρανκφούρτης το 2005 η Smart φλερτάρει έντονα με την ιδέα ενός μικρού Crossover. Το συγκεκριμένο πρωτότυπο ονομαζόταν Formore και βασιζόταν μηχανικά στην Mercedes GLK, παρόλα αυτά δεν κατάφερε ποτέ να μπει σε μαζική παραγωγή λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπιζε σε εκείνη την περίοδο η Daimler Chrysler.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »


Έτσι λοιπόν φτάνοντας το Σεπτέμβρη του 2021, η ιδέα για ένα Crossover από τη Smart έχει επανέλθει για τα καλά. Τώρα που πλέον η εταιρεία Smart είναι μοιρασμένη 50-50 μεταξύ της Daimler και της κινέζικης Geely, οι συνθήκες είναι ιδανικές και το Concept # 1 που αποκαλύφθηκε χθες, όχι μόνο σηματοδοτεί την είσοδο σένα αμιγώς ηλεκτρικό μέλλον για την εταιρεία, αλλά ενδεχομένως και την είσοδο της σε κατηγορίες μεγαλύτερες διαστάσεων από ότι την έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα.

Τα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω είναι μπάρες τύπου LED

Τα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω είναι μπάρες τύπου LED


Με μήκος 4.29 μέτρα, πλάτος 1.91 και ύψος 1.70, το νέο Smart Concept #1, έχει περίπου τις διαστάσεις ενός Mini Countryman. Η εξέλιξη του έχει γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να υποστηρίξει αποκλειστικά ηλεκτρικές εκδόσεις, ένωεντύπωση προκαλεί το πολύ μεγάλο μεταξόνιο σε σχέση με το μικρό του μέγεθος, το οποίο φτάνει τα 2.75 μέτρα.

Εντυπωσιακός όπως πάντα ο σχεδιασμός, με την γυάλινη οροφή να ακολουθεί λογικά και το μοντέλο παραγωγής

Εντυπωσιακός όπως πάντα ο σχεδιασμός, με την γυάλινη οροφή να ακολουθεί λογικά και το μοντέλο παραγωγής


Παρότι το πρωτότυπο φαίνεται να έχει μόνο δύο θέσεις πίσω, η Smart έχει ήδη ανακοινώσει ότι το μοντέλο παραγωγής θα έχει συνολικά πέντε καθίσματα, πράγμα που φανερώνει το στόχο της να πουλήσει περισσότερα αυτοκίνητα σε κατηγορίες μεγαλύτερων διαστάσεων, ενώ απ ότι φαίνεται και οι πίσω πόρτες που ανοίγουν προς την αντίθετη κατεύθυνση, δεν θα καταφέρουν να βρουν το δρόμο τους προς την παραγωγή.

Το μοντέλο παραγωγής θα έχει πέντε συνολικά θέσεις

Το μοντέλο παραγωγής θα έχει πέντε συνολικά θέσεις

 
Οι ζάντες είναι 21 ιντσών ενώ τα φωτιστικά σώματα είναι μπάρες τύπου LED εμπρός και πίσω. Στο εσωτερικό, η κατά τα άλλα μινιμαλιστική καμπίνα κυριαρχείται από μία μεγάλη 12.8 ιντσών οθόνη αφής, η οποία θα υποστηρίζει infotainment επόμενης γενιάς. Θα υπάρχει υποστήριξη ταχείας φόρτισης και αναβαθμίσεων over-the-air, ενώ η Smart ανακοίνωσε ότι το μοντέλο παραγωγής θα χαρακτηρίζεται από δυναμική οδική συμπεριφορά.

Στο κατά τα άλλα μινιμαλιστικό εσωτερική δεσπόζει η 12.8 ιντσών οθόνη

Στο κατά τα άλλα μινιμαλιστικό εσωτερική δεσπόζει η 12.8 ιντσών οθόνη


Περιμένουμε να δούμε το Smart Concept #1 στην αγορά της Κίνας για αρχή την επόμενη χρονιά, ενώ παράλληλα θα είναι γίνει διαθέσιμο και στην Ευρώπη.
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε