Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Σταματά τους κινητήρες βενζίνης και diesel και η Volkswagen!

Διαβάστηκε από 9962 αναγνώστες - 28/6/2021

Συνεχίζεται η πολιτική σταδιακής απόσυρσης από τις αγορές των κινητήρων εσωτερικής καύσης, καθώς και η Volkswagen ενημέρωσε πως μέχρι το 2035 θα έχει σταματήσει την παραγωγή μοντέλων με συμβατικά μοτέρ.

Οι εξελίξεις στον χώρο της αυτοκίνησης είναι ραγδαίες με μία ακόμη τεράστιας εμβέλειας μάρκα ρίχνει «τίτλους τέλους» στους κινητηρες εσωτερικής καύσης. Ο λόγος για την Volkswagen που έκανε γνωστό πως μέχρι το 2035 θα έχει σταματήσει την παραγωγή αυτοκινήτων με μοτέρ βενζίνης και diesel, εστιάζοντας ακόμη περισσότερο στην ηλεκτροκίνηση.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »


Επίσημο χαρακτήρα στην σημαντική αυτή εξέλιξη έδωσε ο Klaus Zellmer, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στο τμήμα των πωλήσεων και του marketing για λογαριασμό της Volkswagen. «Στις ευρωπαϊκές αγορές θα σταματήσουμε την παραγωγή αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης από το 2033 ως το 2035» τόνισε σχετικά μιλώντας στην εφημερίδα Münchner Merkur την Κυριακή (27/6) και έδωσε τροφή για νέες συζητήσεις. Η συγκεκριμένη απόφαση θα εφαρμοστεί αρχικά στην Ευρώπη λόγω και της αυστηρότερης νομοθεσίας, ενώ σταδιακά θα επεκταθεί και στις αγορές της Κίνας και των ΗΠΑ. Αντιθέτως, εξαιτίας της έλλειψης υποδομών και συγκεκριμένων πολιτικών ιδιαιτεροτήτων στην Αφρική και την Νότια Αμερική θα καθυστερήσει η εφαρμογή της νέας στρατηγικής.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η ΕΕ σκοπεύει να θεσμοθετήσει αυστηρότερα πρότυπα εκπομπής ρύπων από το 2030, προτείνοντας νέους κανονισμούς μέσα στον Ιούλιο με στόχο να περιορίσει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Θυμίζουμε ότι τις τελευταίες ημέρες ανάλογες αποφάσεις έχουν λάβει και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες. Μεταξύ άλλων, η Audi του VW Group δήλωσε πως πως όλα τα νέα μοντέλα που θα κυκλοφορήσει από το 2026 θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά σταματώντας την παραγωγή ΚΕΚ ως το 2033, η Honda θα υιοθετήσει παρόμοια στρατηγική έως το 2040, ενώ οι Ford και Volvo μέχρι το 2030.
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε