Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
TOGG: Θα εμπιστευόσουν ένα Τούρκικο αυτοκίνητο;

TOGG: Θα εμπιστευόσουν ένα Τούρκικο αυτοκίνητο;

2/8/2022

Η Togg (Turkey΄s Automobile Initiative Group) ανακοινώνει την δυναμική είσοδο της στον χώρο της Παγκόσμιας αυτοκίνησης και μάλιστα παρουσίασε πρόσφατα στη φετινή CES, ένα νέο concept, το Transition Concept Smart Device στο εκθεσιακό κέντρο του Las Vegas. Όμως, οι προκαταλήψεις αφήνουν αδιάφορους τους Έλληνες απέναντι σε αυτό το εγχείρημα και αντιδρούν με τόνους δυσπιστίας.

Περίπου ένα χρόνο, ο Ταγίπ Ερντογάν, είχε παρουσιάσει το πρώτο concept car ηλεκτρικό SUV της νεοσύστατης Togg, και σε δηλώσεις του ανέφερε πως, σε βάθος δεκαετίας η τουρκική αυτοκινητοβιομηχανία θα είναι σε θέση να κοιτάξει στα ίσια τους παραδοσιακούς παίχτες της αγοράς. Η τουρκική εταιρεία δημιουργήθηκε από το χέρι του Τούρκου Προέδρου, και τη σύμπραξη πέντε τουρκικών εταιρειών (τον όμιλο Anadolu, τον BMC, τον όμιλο Kok, τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας Turkcell και τη Zorlu Holding, μητρική της εταιρίας κατασκευής τηλεοράσεων Vestel).

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Πάνω από 40 χρόνια παράγουν αυτοκίνητα στην Τουρκία

Στη γείτονα χώρα μπορεί να μην υπήρχε μέχρι και σήμερα κάποια Τουρκική βιομηχανία αυτοκινήτων, αλλά εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αρκετές από τις ευρωπαϊκές και μη, βιομηχανίες αυτοκινήτων, έχουν φτιάξει εργοστάσια να παράγουν τα αυτοκίνητα τους. Οι λόγοι είναι προφανείς, αφού τα φθηνά εργατικά χέρια, έκαναν την Τουρκία πόλο έλξης για τις βιομηχανίες. Αυτό είχε και παράπλευρα οφέλη για τον Τουρκικό λαό. Αρχικά ανοίχτηκαν αμέτρητες θέσεις εργασίας, αλλά παράλληλα απέκτησαν τεχνογνωσία και εξειδίκευση στον τομέα κατασκευής αυτοκινήτων.

Θα παράγουν 1.000.000 αυτοκίνητα κάθε χρόνο

Στόχος της Τουρκικής βιομηχανίας όπως δήλωσε και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Gürcan Karakaş είναι έως το 2030, να έχουν τουλάχιστον πέντε ηλεκτρικά μοντέλα στις πιο εμπορικές κατηγορίες, με την παραγωγή να ξεπερνά τις 1 εκατ. μονάδες σε ετήσια βάση. Το εργοστάσιο θα βρίσκεται στην Bursa και η επένδυση θα αγγίξει τα 3.7 δις δολάρια μέσα στην επόμενη 15ετία.

Θα κατασκευάζουν μόνοι τους τις μπαταρίες των αυτοκινήτων

Και τα πέντε μοντέλα της Togg θα είναι αποκλειστικά ηλεκτροκίνητα με δυνατότητα επιλογής μεταξύ δύο μπαταριών, που θα προσφέρουν γύρω στα 300 ή 500 χιλιόμετρα αυτονομία και θα αποδίδουν 200 ή 400 ίππους. Να σημειωθεί πως η τουρκική εταιρεία στην Έκθεση Consumer Electronics Show, δήλωσε πως οι μπαταρίες που θα εξοπλίζουν τα μοντέλα της θα είναι δική της παραγωγής (σε συνεργασία με βιομηχανία της Κίνας) και πως θα πωλούνται επίσης και σε άλλους πελάτες. 

Μεταγραφές και Pininfarina ανέλαβαν τον σχεδιασμό

Η πασίγνωστη Ιταλική εταιρία είναι ήδη πίσω από την σχεδίαση του πρώτου μοντέλου της Τουρκικής βιομηχανίας και όπως ανακοίνωσαν η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί με αμείωτους ρυθμούς. Παράλληλα, οι αξιωματούχοι της βιομηχανίας κάνουν μεταγραφές από διάφορες Ευρωπαϊκές βιομηχανίες, ώστε τα προϊόντα τους να είναι μοντέρνα και ελκυστικά στο κοινό.
 

Στην Τουρκία παράγουν οχήματα εδώ και 10ετίες, εμείς? 
Η TOGG βάζει στόχο τα 1.000.000 αυτοκίνητα τον χρόνο. 
5 νέα μοντέλα θα παρουσιάσουν τα επόμενα 8 χρόνια. 
Design με την υπογραφή της Pininfarina. 
Γιατί λοιπόν να μην εμπιστευτείς τα χρήματα σου σε ένα Τούρκικο αυτοκίνητο; 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε