Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Tα ηλεκτρικά είναι το μέλλον, αλλά μην πυροβολείτε τους κινητήρες!

Tα ηλεκτρικά είναι το μέλλον, αλλά μην πυροβολείτε τους κινητήρες!

9/5/2023

Όσες και να είναι οι φωνές εναντίωσης, η ηλεκτροκίνηση στο τέλος θα επικρατήσει! Το θέμα είναι ότι οι αυστηροί κανονισμοί που έρχονται στραγγαλίζουν τους θερμικούς κινητήρες, με αποτέλεσμα οι στόλοι των οχημάτων να παλιώνουν αντί να ανανεώνονται!

Έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα οι αυστηροί κανονισμοί της E.E.

Οι παρουσιάσεις αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο τα τελευταία χρόνια, ενώ όλο και περισσότερες εταιρείες ανακοινώνουν τα σχέδια τους για επέκταση της γκάμα τους στην ηλεκτροκίνηση. Τελευταία ήταν η Skoda που την προηγούμενη εβδομάδα, σε μια ειδική εκδήλωση έκανε γνωστό ότι θα βγάλει στην αγορά 6 νέα ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2026 και θέλει μέχρι το 2030 τα επτά από τα 10 οχήματα που πουλάει στην Ευρώπη να είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

Ένα φιλόδοξο σχέδιο που όμως κρύβει ένα μεγάλο «δράκο».  Όχι μόνο για την τσέχικη εταιρεία, αλλά για όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες και αφορά το άμεσο μέλλον των μοντέλων με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση βλέπει τα θερμικά μοτέρ σαν τον κακό του παραμυθιού και τα στραγγαλίζει με αυστηρούς κανονισμούς στο τομέα των εκπομπών ρύπων, ενώ έχει αποφασιστεί τον «θάνατο» τους το 2035. Βέβαια αυτό παίζεται ακόμα, αφού ήδη Γερμανία, Ιταλία, Πολωνία και Ουγγαρία έχουν σηκώσει την σημαία της επανάστασης, βλέποντας ότι μια τέτοια κίνηση θα δώσει τη μερίδα του λέοντος στις πωλήσεις σε κινέζικες εταιρίες. Γιατί όμως μας αφοράνε τώρα οι περιορισμοί;
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε