Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ανάλογα με τις οδικές συνθήκες, η κατανομή ροπής στις 4Χ4 εκδόσεις μεταβάλλεται συνεχώς από 100% μπροστά μέχρι μάξιμουμ 50% στον εμπρός και πίσω άξονα.

    Οδηγώντας

    Διαβάστηκε από 6459 αναγνώστες - 21/12/2016

    Η σφιχτή ρύθμιση, σε συνδυασμό με τις μικρές διαδρομές προσδίδουν μια σπορτίφ νότα στην οδική συμπεριφορά του Mokka X. Η άνεση είναι καλή στις περισσότερες περιπτώσεις και μόνο σε έντονες και διαδοχικές ανωμαλίες θα ενοχλήσει με την απορροφητικότητά της, κυρίως λόγω των τροχών των 18 ιντσών ζαντών των αυτοκινήτων της δοκιμής μας. Σε δρόμο με στροφές οι κλίσεις είναι περιορισμένες και η οδική συμπεριφορά του Mokka X εμπνέει ασφάλεια στον οδηγό του. Η τετρακίνητη έκδοση χαρακτηρίζεται από τα μεγαλύτερα επίπεδα πρόσφυσης που προσφέρει υπό πίεση αλλά και σε ολισθηρά οδοστρώματα, ενώ αναφορικά με τις εκτός δρόμου αναζητήσεις το ύψος από το έδαφος και η διαδρομή των αναρτήσεων θέτει τα όρια. 

    Opel OnStar

    Tο Opel Mokka εφοδιάζεται με το σύστημα προσωπικής συνδεσιμότητας μεταξύ αυτοκίνητου και επιβατών με την ονομασία OnStar. Με την υπηρεσία OnStar, με το απλό πάτημα ενός κουμπιού στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, ο οδηγός μπορεί να συνομιλήσει με έναν ειδικό σύμβουλο της υπηρεσίας, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα. 
    Οι κύριες λειτουργίες της υπηρεσίας είναι οι εξής: 
    Σε περίπτωση ατυχήματος που προκαλεί ενεργοποίηση των αερόσακων, στέλνεται μήνυμα στο κέντρο του OnStar, που στέλνει αυτόματα βοήθεια στον τόπο του ατυχήματος.
    - Σε περίπτωση κλοπής, το OnStar εντοπίζει το όχημα.
    - Τηλεχειρισμός του οχήματος από το smartphone, μέσω ειδικού app.
    - Ο οδηγός μπορεί να επικοινωνήσει ανά πάσα στιγμή με τον Σύμβουλο και να ζητήσει οδηγίες για κάποιο προορισμό ή πχ το κοντινότερο πρατήριο καυσίμων. Ο Σύμβουλος στέλνει απευθείας το ζητούμενο σημείο ως προορισμό στο σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου.
    - Το σύστημα μπορεί ανά πάσα στιγμή να διενεργήσει διαγνωστικό έλεγχο του οχήματος (πίεση ελαστικών, κατάσταση αερόσακων, ηλεκτρονικά βοηθήματα κτλ) και να ενημερώσει ανάλογα τον οδηγό. 

    Συμπέρασμα
    Το Mokka X έρχεται να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του «απλού» Mokka, με φρέσκια εμφάνιση, με το σύστημα OnStar αλλά και νέες επιλογές σε κινητήρες και χρώματα. Οι τιμές των μοντέλων που οδηγήσαμε είναι 24.000 ευρώ για την 1,6 CDTi έκδοση και 28.100 ευρώ για την τετρακίνητη των 152 ίππων, ενώ ο εξοπλισμός είναι σχεδόν πλήρης από την βασική έκδοση, αποτελώντας έτσι μια αξιόλογη πρόταση. 

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ