Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Τεχνικό: Αυτά είναι τα 3 υβριδικά συστήματα της Hyundai
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Τεχνικό: Αυτά είναι τα 3 υβριδικά συστήματα της Hyundai

30/1/2023

Mild, full ή Plug-in hybrid; Η πλήρης γκάμα υβριδικών μοντέλων της Hyundai έχει ξεχωριστό τρόπο λειτουργίας, αλλά έναν κοινό παρονομαστή. Την χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Πάμε να δούμε πώς λειτουργούν οι 3 διαφορετικές υβριδικές τεχνολογίες της κορεατικής φίρμας.

Πού διαφέρουν και το μοντέλο που τα «παντρεύει» όλα

Η διαφορά των hybrid κάθε είδους συγκριτικά με τα συμβατικά οχήματα είναι πως έχουν δύο κινητήριες μονάδες αντί για μία. Ανεξάρτητα από τις τεχνικές προδιαγραφές της καθεμίας, γίνεται συνδυαστική χρήση του θερμικού και του ηλεκτρικού μοτέρ. Το εκάστοτε υβριδικό σύστημα ολοκληρώνουν οι μπαταρίες ιόντων λιθίου. Έχουν υψηλή ισχύ με ανώτερα χαρακτηριστικά φόρτισης/αποφόρτισης. Το τελευταίο τεχνικό τους χαρακτηριστικό είναι που μεγιστοποιεί την αποθήκευση ενέργειας, άρα και την απόδοσή τους. Ρόλος των μπαταριών είναι να τροφοδοτούν με ενέργεια το ηλεκτρικό μοτέρ.
 
Χαρακτηριστικότερη περίπτωση πληρότητας ως προς τις υβριδικές τεχνολογίες του είναι το C-SUV Hyundai Tucson. Εκτός του κορυφαίου χώρου αποσκευών της κατηγορίας (616 λτ.), φημίζεται και για την πληθώρα επιλογών «εξηλεκτρισμού» στις οποίες προσφέρεται. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, υπάρχουν 4 διαθέσιμες λύσεις: α) mild hybrid 48V βενζίνης, mild hybrid 48V diesel, full hybrid και Plug-in hybrid. Πάμε να τις δούμε, μία προς μία.


Το Plug-in υβριδικό Hyundai Tucson είναι 4κίνητο, έχει 265 άλογα και ηλεκτρική αυτονομία γύρω στα 50 χλμ..

Το Plug-in υβριδικό Hyundai Tucson είναι 4κίνητο, έχει 265 άλογα και ηλεκτρική αυτονομία γύρω στα 50 χλμ..

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε