Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
5 φωτογραφίες »

Θα έδινες 12.500 ευρώ για ένα Microlino 2.0;

8/9/2021

Το MICROLINO 2.0 είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης το οποίο έχει σχεδιασμό που θυμίζει έντονα την κλασική BMW Isetta. Στο σαλόνι του Μονάχου το είδαμε στην τελική μορφή του με την παραγωγή να είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει πριν το τέλος του 2021. Το μοντέλο θα κυκλοφορήσει σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις, Urban, Dolce και Competizione και θα είναι διαθέσιμο με μπαταρίες τριών διαφορετικών χωρητικότητων.

Η Ελβετική εταιρεία MICRO πρωτοπαρουσίασε το Microlino το 2016, με αρχικό σχεδιασμό για διάθεση στις αγορές το 2018. Μετά λοιπόν από καθυστερήσεις, μία εκτενώς ανανεωμένη έκδοση, το Microlino 2.0 εμφανίστηκε το 2020 με ένα ολοκαίνουργιο ενιαίου σώματος σασί, σε αντίθεση με το σωληνωτό του προηγούμενου μοντέλου που είναι μία πρωτιά στην κατηγορία των μεγάλων τετράκυκλων. Ο ιδρυτής της Microlino, Wim Ouboter δήλωσε: " Μετά από κάποια χρόνια εξέλιξης και αντιμετωπίζοντας προκλήσεις πέρα από ότι είχαμε φανταστεί, είμαστε αρκετά περήφανοι που παρουσιάζουμε την κανονική έκδοση του MICROLINO για πρώτη φορά."


Η πόρτα ανοίγει απο μπροστα θυμίζοντας πολυ την Isetta της Bmw

Η πόρτα ανοίγει απο μπροστα θυμίζοντας πολυ την Isetta της Bmw

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »


Στο εσωτερικό λοιπόν, το οποίο είναι λιτό αλλά λειτουργικό, υπάρχει χώρος για δύο επιβάτες ενώ ο χώρος αποσκευών είναι 230 λίτρα. Στο αναθεωρημένο μοντέλο, η κολώνα του τιμονιού είναι σταθερή σε αντίθεση με το προηγούμενο μοντέλο που ήταν συνδεδεμένη πάνω στην μπροστινή πόρτα.Τα εργονομικά καθίσματα και η μικρή οθόνη αφής εξυπηρετεί τον ρόλο του πίνακα οργάνων, ενώ μία δεύτερη μικρή οθόνη υπάρχει στο κέντρο της κονσόλας εξυπηρετώντας τις βασικές λειτουργίες του οχήματος.

LED φωτιστικά με εξαιρετικό Design

LED φωτιστικά με εξαιρετικό Design


Αναλυτικά οι τρεις εκδόσεις έχουν ως εξής. Η βασική έκδοση ονομάζεται Urban και είναι διαθέσιμη σε δύο χρώματα, Santorini white και Amsterdam orange, με μαύρη οροφή. Στο εσωτερικό υπάρχει υφασμάτινη ταπετσαρία σε ανθρακί απόχρωση. Η μεσαία έκδοση Dolce, έχει κάποιες λεπτομέρειες με χρώμιο στο εξωτερικό και προσφέρεται σε 3 ακόμα χρωματισμούς αυτή τη φορά με λευκή οροφή ενώ υπάρχουν led μπάρες στο μπροστά και πίσω μέρος που συνδυάζονται με τα ήδη υπάρχοντα φωτιστικά σώματα. Στο εσωτερικό υπάρχει δυνατότητα για επιλογή ταπετσαριών υφάσματος η συνθετικού δέρματος. Τέλος η κορυφαία έκδοση του Microlino 2.0, που ονομάζεται competizione,εχει ματ χρωματισμούς αμαξώματος σε συνδυασμό με γυαλιστερή μαύρη οροφή.

Το εσωτερικό είναι σπαρτιάτικο αλλά συγχρονο

Το εσωτερικό είναι σπαρτιάτικο αλλά συγχρονο


Κινητηριακά να αναφέρουμε ότι ο ηλεκτροκινητήρας παράγει 17 ίππους και 118 Nm ροπής, με μέγιστη ισχύ τους 25 ίππους ενώ το χαμηλό βάρος δεν υπερβαίνει τα 435 κιλά χωρίς τις μπαταρίες, κάνοντας το μικρό όχημα να επιταχύνει από 0 έως τα πρώτα 50 χιλιόμετρα μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα 90 km την ώρα. Οι μπαταρίες που προσφέρονται θα είναι των 6, 10.5 και 14 kWh προσφέροντας αυτονομία 95, 175 και 230 km αντίστοιχα, με τον χρόνο που απαιτείται για φόρτιση μέχρι το 80% να είναι μεταξύ τριών και τεσσάρων ωρων.

Στο εσωτερικό ανάλογα και με την έκδοση υπαρχει δυνατότητα επιλογής μεταξύ υφάσματος και συνθετικού δερματος

Στο εσωτερικό ανάλογα και με την έκδοση υπαρχει δυνατότητα επιλογής μεταξύ υφάσματος και συνθετικού δερματος


Η τιμή του νέου Microlino ξεκινάει από 12.500 ευρώ και η κατασκευή του αυτοκινήτου θα ξεκινήσει μέσα στη χρονιά, στις ιδιοκτήτες εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Τορίνο όπου και επτάμισι χιλιάδες οχήματα θα μπορούν να παραχθούν κάθε χρόνο. Ήδη έχουν γίνει 24.000 προπαραγγελίες με τις πρώτες  παραδόσεις των οχημάτων να γίνονται στην Ελβετία, στη συνέχεια στη Γερμανία και τέλος σε όλη την Ευρώπη.
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε