Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Θα πληρώσουμε ακριβότερα το diesel από την βενζίνη;

Θα πληρώσουμε ακριβότερα το diesel από την βενζίνη;

22/9/2022

Για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της χώρας υπάρχει τεραστία πιθανότητα το πετρέλαιο κίνησης να γίνει πιο ακριβό από τη βενζίνη, με τους κατόχους diesel οχημάτων να έρχονται αντιμέτωποι με μεγάλες αυξήσεις.

Το τέλος της πετρελαιοκίνησης;

Απίστευτο κι όμως ελληνικό! Εντάξει μην υπερβάλουμε, ήδη σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες το diesel είναι πιο ακριβό από τη βενζίνη, αλλά στην Ελλάδα για πρώτη φορά υπάρχει η πιθανότητα να δούμε στις πινακίδες των πρατήριων καυσίμου το πετρέλαιο να έχει την μεγαλύτερη τιμή. Πώς όμως φτάσαμε σε μια τέτοια αύξηση

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Η τιμή του βαρελιού πέφτει, αλλά της αντλίας ανεβαίνει

Αρχικά οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ρωσία και τον περιορισμό εισαγωγής πετρελαίου στέρεψαν τα αποθέματα diesel, με αποτέλεσμα η συνεχόμενη ζήτηση κι η μειωμένη διάθεση να πιέζουν την τιμή προς τα πάνω. Μάλιστα η τιμή του πετρελαίου κίνησης, μέσα στον Αύγουστο παρουσίασε μεγάλη αύξηση, όταν οι διεθνείς τιμές είναι πτωτικές. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης, η μέση τιμή του diesel που ήταν 1,9 ευρώ/λτ στο τέλος Ιουλίου, αυξήθηκε κατά 3,1% κι ανέβηκε στα 1,959 ευρώ το λίτρο στο τέλος Αυγούστου, τη στιγμή που η βενζίνη μειώθηκε από τα 2,154 στα 2,048 (-4,9%). Εντυπωσιακό είναι ότι την ίδια χρονική περίοδο, το βαρέλι Brent έπεφτε σχεδόν 12,7%,  με τη τιμή του να διαμορφώνεται στα 95,6 δολάρια ενώ πλέον βρίσκεται κάτω από τα 92. Μπορεί να υπήρχε πτώση στην τιμή του βαρελιού, αλλά στον αντίποδα το ευρώ υποχωρούσε έναντι του δολαρίου κατά 1,6% μέσα στον Αύγουστο, επηρεάζοντας τις ισορροπίες του κόστους.
 

H τιμή του πετρελαίου αυξήθηκε σχεδόν 50% σε ένα χρόνο

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι μέσα σε ένα χρόνο το πετρέλαιο κίνησης αυξήθηκε 48%, φτάνοντας από τα 1,395 ευρώ / λίτρο μέχρι και τα 2,047 ευρώ. Αν και οι φόροι έχουν παραμείνει σταθεροί, η τιμή στα διυλιστήρια έχει αυξηθεί κατά 103%, μιας και πέρυσι η τιμή διαμορφωνόταν στα 0,5353 ευρώ το λίτρο, ενώ φέτος ανέβηκε στα 1,091 ευρώ.
 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε