Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Το κόλπο για να μην ξεχνάς πού πάρκαρες

Το κόλπο για να μην ξεχνάς πού πάρκαρες

5/3/2024

Είχες δύσκολη μέρα στη δουλειά; Ήπιες λίγο παραπάνω και αποφάσισες να γυρίσεις σπίτι με ταξί; Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν θυμάσαι πού πάρκαρες, αυτό το κόλπο θα σε απαλλάξει από τον περιττό κόπο και την απελπισία.

Το GPS του κινητού σου θυμάται πού πάρκαρες

Οι χάρτες της Google διαθέτουν μία επιπλέον λειτουργία για εκείνους που για οποιονδήποτε λόγο δεν θυμούνται πού έχουν παρκάρει. Αυτή η λειτουργία είναι η αποθήκευση της θέσης του οχήματος. Στην ουσία το GPS αποθηκεύει το στίγμα του ακριβούς σημείου στον δρόμο που βρίσκεται σταθμευμένο το όχημα. Ωστόσο η λειτουργία αυτή δεν είναι κάτι καινούργιο, αφού οι χάρτες της Google προσφέρουν σε όλους τους χρήστες αυτή την επιλογή από το 2017 (Android και iOS).
 

Ιδανικό ύστερα από δύσκολη μέρα στη δουλειά αλλά και για τους ξεχασιάρηδες

Αυτή η πρόσθετη λειτουργία «κοστίζει» λίγες παραπάνω κινήσεις στο κινητό και μπορεί να αποβεί σωτήρια. Μπορεί να παρκάρεις κάθε μέρα σε διαφορετικό σημείο και μαζί με όλα τα υπόλοιπα που έχεις να σκεφτείς, η θέση που πάρκαρες διαφεύγει από τη μνήμη σου. Ή μπορεί να είχες δύσκολη μέρα στη δουλειά -πράγμα όχι και τόσο σπάνιο. Μπορεί να ήπιες λίγο αλκοόλ παραπάνω και αποφάσισες να μην επιστρέψεις οδηγώντας. Ό,τι κι αν ισχύει, το GPS στο κινητό σου είναι ισχυρός σύμμαχος.
 

Επιλέγεις «Save Parking» στο Google Maps και το στίγμα του αυτοκινήτου αποθηκεύεται

Μόλις φτάσεις στον προορισμό σου, η Google σου δίνει τη δυνατότητα να αποθηκεύσεις το στίγμα του αυτοκινήτου. Η διαδικασία είναι απλή: Ανοίγεις την εφαρμογή Google Maps. Πληκτρολογείς και αναζητείς τον προορισμό σου. Στην οθόνη του συστήματος πολυμέσων που αναγράφονται ο εκτιμώμενος χρόνος άφιξης και όλες οι απαραίτητες λεπτομέρειες του λογαριασμού, υπάρχει η επιλογή «Save Parking». Μόλις φτάσεις και παρκάρεις, ενεργοποιείς τη συγκεκριμένη επιλογή και το στίγμα της τοποθεσίας αποθηκεύεται.
 

Δυνατότητα 24ωρης υπενθύμισης στο smartphone

Όταν θελήσεις να ανιχνεύσεις τη θέση σου, ανοίγεις ξανά την εφαρμογή Google Maps, επιλέγεις «Parking Location», και στο κάτω μέρος επιλέγεις «Directions». Τέλος, υπάρχει και η δυνατότητα μίας 24ωρης υπενθύμισης της τοποθεσίας τους αυτοκινήτου στο smartphone. Η παρακολούθηση έχει και τα θετικά της.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε