Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Toyota Corolla: Ξεπέρασε τις 50 εκατομμύρια πωλήσεις

Διαβάστηκε από 21998 αναγνώστες - 22/8/2021

Το ιαπωνικό μοντέλο, 55 χρόνια μετά την πρώτη παρουσία του, έφτασε σε αριθμό ορόσημο και συνεχίζει ακάθεκτο να πουλάει, με ρυθμό ένα αυτοκίνητο κάθε 28 δευτερόλεπτα!

Η Toyota Corolla συστήθηκε στο κόσμο του αυτοκινήτου τον Νοέμβριο του 1966, όταν εξήχθησαν για πρώτη φορά στην Αυστραλία 15 αντίτυπα της δίθυρης έκδοσης με κινητήρα 1.100 κυβικών. Από εκείνη τη στιγμή είναι ανελλιπώς στη γκάμα της ιαπωνικής εταιρίας, μεγαλώνοντας γενιές και γενιές. 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

 
Ο άνθρωπος πίσω από την επιτυχία του πρώτου μοντέλου ήταν ο Tatsuo Hasegawa, που ήθελε να δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο άνετο, ήσυχο, οικονομικό και ασφαλές. Το όνομα του αυτοκινήτου είναι εμπνευσμένο από το δαχτυλίδι που δημιουργούν τα πέταλα γύρω από ένα λουλούδι .


Η αρχή των πάντων! Το πρώτο Toyota Corolla E10 που ξεκίνησε την αυτοκρατορία του μοντέλου

Η αρχή των πάντων! Το πρώτο Toyota Corolla E10 που ξεκίνησε την αυτοκρατορία του μοντέλου

 
Σήμερα στους δρόμους κυκλοφορεί η 12η γενιά της Corolla και πωλείται σε περισσότερο από 150 χώρες. Το μοντέλο παράγεται σε 12 εργοστάσια της Toyota ανά τον κόσμο που βρίσκονται στην Ιαπωνία, την Βενεζουέλα, την Βραζιλία, την Κίνα, το Πακιστάν, την Ν. Αφρική, την Ταϊβάν, το Βιετνάμ, την Τουρκία, το Ην. Βασίλειο και τις ΗΠΑ.
 
 Ο αριθμός-ρεκόρ των 50 εκατομμυρίων πωλήσεων αφορά σε κάθε παραλλαγή του αμαξώματός της. Για να καταλάβεις κάποιος την επιτυχία του best-seller της Toyota, αρκεί να δει τις πωλήσεις του VW Golf, που είναι μόλις 8 χρόνια νεότερο της Corolla και ακόμα δεν έχει καταφέρει να φτάσεις τα 40 εκατομμύρια αντίτυπα.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε