Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
5 φωτογραφίες »

Τριήμερο test-drive ηλεκτρικών στην Αστυπάλαια

20/7/2021

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο μετασχηματισμός της Αστυπάλαιας σε «έξυπνο και αειφόρο» νησί. Μετά το ανοικτό test-drive ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο νησί, παραδόθηκαν δύο ακόμα ηλεκτρικά scooters στην Αστυνομία Αστυπάλαιας και τα πρώτα ηλεκτρικά οχήματα στις τοπικές Rent-a-Car επιχειρήσεις.

Ο ενεργειακός μετασχηματισμός της Αστυπάλαιας σε «έξυπνο και αειφόρο» νησί, που από κοινού υλοποιούν η Ελληνική Δημοκρατία και το Volkswagen Group, εξελίσσεται με γοργό ρυθμό. Πριν λίγες μέρες, η Kosmocar διοργάνωσε στο νησί ένα τριήμερο test-drive ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με ανοικτή συμμετοχή των κατοίκων, προκειμένου να εξοικειωθούν με τη νέα μορφή κινητικότητας. Διαθέσιμος προς οδήγηση ήταν ένας στόλος αποτελούμενος από μοντέλα της Volkswagen, συγκεκριμένα τα e-up!, ID.3 και ID.4. 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »


Η συμμετοχή των κατοίκων της Αστυπάλαιας ήταν αθρόα, η εμπειρία για όλους πρωτόγνωρη και το ενδιαφέρον μεγάλο. Πολλές ήταν και οι απορίες, για παράδειγμα σχετικά με τον τρόπο οδήγησης ή τη διαδικασία φόρτισης, με τους ανθρώπους της Kosmocar να παρέχουν όλες τις απαντήσεις. 

Παράλληλα, την ίδια περίοδο έγινε η παράδοση ενός στόλου ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις εταιρείες ενοικίασης (Rent a Car) που δραστηριοποιούνται στο νησί. Η συγκεκριμένη ενέργεια έγινε στο πλαίσιο ειδικής συνεργασίας με τις επιχειρήσεις αυτές, που στόχο έχει τη χρήση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, για απόκτηση πολύτιμης εμπειρίας στην ένταξη και διαχείριση ηλεκτρικών οχημάτων στους στόλους τους. 

Με την ευκαιρία, παραδόθηκαν δύο ακόμα ηλεκτρικά σκούτερ SEAT MÓ 125, στην Αστυνομία Αστυπάλαιας. Η παράδοση των δύο σκούτερ ακολούθησε την αντίστοιχη τριών ID.4, ενός ID.3 και ενός ακόμα SEAT MÓ eScooter 125 στην Αστυνομία Αστυπάλαιας, το Λιμενικό Σώμα, την Πολιτική Αεροπορία και την τοπική Δημοτική Αρχή, πριν μερικές εβδομάδες. 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε