Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

VW: Καταγγέλλει την Greenpeace για τα κλεμμένα κλειδιά αυτοκινήτων

29/6/2021

Καταγγελία κατά των ακτιβιστών της Greenpeace που έκλεψαν χιλιάδες κλειδιά αυτοκινήτων της Volkswagen ετοιμάζει η γερμανική μάρκα.

Νομικές κινήσεις σε βάρος της Greenpeace ετοιμάζεται να κάνει η Volkswagen για περιστατικό που είχε γίνει πριν έναν μήνα στην Γερμανία. Για όσους δεν θυμούνται/γνωρίζουν ο γερμανικός κολοσσός είδε ακτιβιστές της Greenpeace να κλέβουν χιλιάδες κλειδιά νέων μοντέλων του από το λιμάνι φόρτωσης του Έμντεν. Για την ακρίβεια, ακτιβιστές ανέβηκαν σε έναν φράχτη στην περιοχή του λιμανιού και αφαίρεσαν τα κλειδιά από χιλιάδες αυτοκίνητα τα οποία επρόκειτο να αποσταλούν σε χώρες του εξωτερικού. Κατόπιν, επέλεξαν για συμβολικούς λόγους έναν παγετώνα στην Βαυαρία για να «κρύψουν» τα κλειδιά, στοχεύοντας στο να δείξουν πόσο επηρεάστηκε το συγκεκριμένο μέρος από τις κλιματικές αλλαγές.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

 
Η παραπάνω ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο γενικών πρωτοβουλιών της Greenpeace απέναντι και στην Volkswagen. Ειδικά για την γερμανική μάρκα η Greenpeace θεωρεί πως κινείται πολύ αργά προς την πλήρη μετάβαση στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, ενώ ακολούθησε νέο περιστατικό με διαδηλωτές να εισβάλλουν στο εργοτάξιο και τους χώρους παραγωγής ενέργειας εργοστασίου στην πόλη Volfsburg. Όλα αυτά πριν η Volkswagen ανακοινώσει επισήμως πως μέχρι το 2035 ετοιμάζεται να σταματήσει την παραγωγή κινητήρων βενζίνης και diesel.
 
Εντέλει, οι δύο πλευρές θα λύσουν τις διαφορές τους στο δικαστήριο. Αν και σε αρχικό στάδιο προτάθηκε η εξομάλυνση των σχέσεων μέσω διαλόγου, αποφασίστηκε να ακολουθηθεί η νομική οδός καθώς όπως τόνισε εκπρόσωπος της VW «Δεν ανεχόμαστε παραβιάσεις του νόμου». Πλέον, τον λόγο έχουν η εισαγγελία και η γερμανική αστυνομία που ερευνούν 12 ακτιβιστές για την παραπάνω κλοπή.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε