Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

    Τα μυστικά της νομοθεσίας

    Διαβάστηκε από 9353 αναγνώστες - 28/4/2016

    Ο μεγαλύτερος φόβος για την τοποθέτηση αντηλιακών μεμβρανών είναι ότι αυτές είναι παράνομες. Όπως συμβαίνει όμως τις περισσότερες φορές σε περιπτώσεις συζητήσεων από μη ειδικούς, αυτό είναι απλά αστικός μύθος.
    Νομοθεσία γύρω από τις μεμβράνες σαφώς και υπάρχει, αλλά έχει να κάνει με την ασφάλειά μας και όπως δείχνει μια προσεκτική ματιά στη σχετική διάταξη, αυτή δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με τη διαπερατότητα του φωτός που αυτές επιτρέπουν – κοινώς οι περιορισμοί μας έχουν να κάνουν με το πόσο φιμέ επιτρέπεται να είναι.

    Έτσι, για ένα αυτοκίνητο που έχει... καθρέπτες, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στο πόσο σκούρες θα είναι οι μεμβράνες στα πίσω παράθυρα και το πίσω τζάμι, αρκεί αυτές να μην καλύπτουν το τρίτο φως φρένων εάν είναι τοποθετημένο πίσω από το τζάμι. Για όλα τα αυτοκίνητααπαγορεύονται οι μεμβράνες που έχουν διαπερατότητα φωτός μικρότερη του 70% στα εμπρός πλευρικά τζάμια και 75% για το παρμπρίζ

    Στο τελευταίο επιτρέπεται η τοποθέτηση σκούρας λωρίδας στο άνω μέρος αυτού, ενώ καλό είναι να έχουμε στο νου μας ότι τα νούμερα αναφέρονται στη συνολική διαπερατότητα του φωτός μετά την τοποθέτηση των μεμβρανών και όχι αποκλειστικά σε αυτές. Έτσι, ένα αυτοκίνητο που διαθέτει από τον κατασκευαστή του ελαφρά φιμέ τζάμια θα είναι νόμιμο μόνο με τα πιο ανοιχτόχρωμα φιλμ. 

    Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπονται μεμβράνες καθρέπτες, αυτές δηλαδή που αντανακλούν πάνω από 25% του φωτός καθώς αυτές μπορεί να τυφλώσουν τους οδηγούς των άλλων οχημάτων. Σε περίπτωση που υπάρχει σχετικό πρόβλημα υγείας όπως π.χ. υπερευαισθησία δέρματος, μπορείτε εάν έχετε μαζί σας χαρτί γιατρού και τη σχετική νομοθεσία, να έχετε πιο σκούρο φιλμ σε όλα τα τζάμια – αλλά αυτό θα κάνει την οδήγηση τη νύχτα κάπως πιο... περιπετειώδη. 

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ