Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Αντί να πάμε όλοι να αγοράσουμε …ημιφορτηγά για δύο φορές το χρόνο που θα χρειαστούμε μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ, μπορούμε να κοιτάξουμε σε άλλες, πιο πρακτικές και αφαιρούμενες λύσεις…

Αφιέρωμα: Μπαγκαζιέρες

Διαβάστηκε από 9585 αναγνώστες - 4/8/2016

Η επιλογή αυτοκινήτου είναι από μόνη της περίπλοκη διαδικασία, πόσο μάλλον δε όταν πρέπει να υπολογίσουμε τις μεταφορικές ανάγκες μιας ολόκληρης οικογένειας. Αντί όμως να πάμε όλοι να αγοράσουμε ημιφορτηγά για δύο φορές το χρόνο που θα χρειαστούμε μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ, μπορούμε να κοιτάξουμε σε άλλες, πιο πρακτικές και αφαιρούμενες λύσεις.

Είτε το αυτοκίνητό μας είναι ένα μικρό, οικονομικό χάτσμπακ για κίνηση στην πόλη, είτε ένα μεγάλο σεντάν ή SUV, η σταθερά του είναι πως οι απαιτήσεις μας από το χώρο αποσκευών είναι σταθερά... μεταβλητές. Τους περισσότερους μήνες του χρόνου αυτός παραμένει ουσιαστικά άδειος και περιττός, ενώ όταν έρχεται η ώρα ενός ταξιδιού ανακαλύπτουμε ότι συνήθως δεν αρκεί για να χωρέσει όλα τα απαιτούμενα – ειδικά εάν πρέπει να βάλουμε στην εξίσωση και τα απαραίτητα συμπράγκαλα μερικών παιδιών.

Με δεδομένο ότι θέλουμε να ταξιδεύει όλη η οικογένεια παρέα, χωρίς να νοικιάζουμε αυτοκίνητα ή να πληρώνουμε μεταφορικές, οι εναλλακτικές μας μειώνονται. Ευτυχώς, μια από αυτές είναι οι μπαγκαζιέρες. Χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες: Τις οικονομικότερες και πρακτικότερες οροφής και τις αναρτώμενες, ή τρέιλερ. Αυτές είναι μεν ακριβότερες και η διαδικασία που απαιτούν σαφώς πιο περίπλοκη, αλλά χωρίς ουσιαστικό όριο χωρητικότητας.

Τι είναι το “ειδικό σημείωμα προσάρτησης”;
Ουσιαστικά, είναι η άδεια κυκλοφορίας του ρυμουλκούμενου. Χορηγείται από την υπηρεσία Μεταφορών και περιλαμβάνει τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος που θα το φέρει, τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ρυμουλκούμενου και την κατηγορία άδειας οδήγησης που απαιτείται να έχει ο οδηγός. 
Για την έκδοσή του χρειάζονται:
- Αίτηση (υπάρχει έντυπο στις υπηρεσίες μεταφορών και επικοινωνιών)
- Τίτλος κυριότητας του ρυμουλκούμενου οχήματος (τιμολόγιο αγοράς ή ιδιωτικό συμφωνητικό θεωρημένο από την Εφορία ή απόδειξη αγοράς).
- Βεβαίωση ικανότητας έλξης του αυτοκινήτου από την αντιπροσωπεία.
- Υπεύθυνη δήλωση Μηχανολόγου-Μηχανικού για τις διαστάσεις και το βάρος του τρέϊλερ και ότι αυτό πληροί τους όρους ασφαλούς κυκλοφορίας.
- Αδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου.
- Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 με αποτυπωμένο τον αριθμό πλαισίου του αυτοκινήτου και του ρυμουλκούμενου.
- Δελτίο έγκρισης τύπου του ρυμουλκούμενου

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις