Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Εν έτη 2016, η συνδεσιμότητα με συσκευές bluetooth, usb, και συμβατότητα με κινητά iPhone και Android πρέπει να θεωρείται δεδομένη

Multimedia αυτοκινήτου

Διαβάστηκε από 6539 αναγνώστες - 23/6/2016

Ανεξάρτητα από το εάν οδηγούμε μόνοι μας ή με παρέα, ο μόνιμος σύντροφος σε όλες τις μετακινήσεις μας είναι το ηχοσύστημα του αυτοκινήτου. Και εάν δεν μας καλύπτει το σύστημα του κατασκευαστή, υπάρχουν λύσεις που προφέρουν από ήχο υψηλής πιστότητας μέχρι ένα κινούμενο προσωπικό σινεμά, ενώ υπάρχουν λύσεις που περιλαμβάνουν από προσωπικό... γραμματέα έως και εγκυκλοπαίδεια. Τι πρέπει να ξέρουμε για να επιλέξουμε το ιδανικό σύστημα;

Η πρόοδος της τεχνολογίας και το συνεχώς μειούμενο κόστος αυτής σε συνδυασμό με τις απαιτήσεις των αγοραστών που αναγκάζουν τους κατασκευαστές να εξοπλίζουν όλο και πιο πλουσιοπάροχα ακόμα και τις βασικές εκδόσεις των αυτοκινήτων τους, είχαν ως αποτέλεσμα μια κυριολεκτική μεταμόρφωση στο εσωτερικό των αυτοκινήτων, τόσο σε επίπεδο άνεσης, όσο και πρακτικότητας.

Τα ηχοσυστήματα ακολουθούν κατά πόδας, έχοντας στο μεγαλύτερο βαθμό τους εξοπλιστεί με οθόνες αφής, πλοηγούς και πιστότητα ήχου που παλαιότερα συναντιόνταν μόνο σε οικιακά και ακριβά συστήματα. Όσο καλά και ακριβά να είναι όμως αυτά τα συστήματα, στην πλειονότητα των περιπτώσεων υστερούν από τις κορυφαίες επιλογές στην αγορά των aftermarket συστημάτων multimedia, τόσο στο θέμα των παρεχόμενων υπηρεσιών όσο και στις πιθανές τους αναβαθμίσεις. 

Αυτό που πρέπει να αποφασίσουμε πριν την αναβάθμιση είναι το τι ακριβώς θέλουμε από το σύστημά μας, καθώς ανάλογα με τις παρεχόμενες υπηρεσίες ανεβαίνει και το κόστος.

Εάν η κύρια προτεραιότητά μας είναι η ποιότητα ήχου, αξίζει να εξετάσουμε συστήματα με ξεχωριστή πηγή και ενισχυτή, καθώς η διαφορά στην απόδοση είναι αντίστοιχη με τη διαφορά του κόστους τους. Το επόμενο, ή το εναλλακτικό βήμα ανάλογα με το ποσό που θέλετε να διαθέσετε είναι τα ηχεία, με τα κλασικά ηχεία πολλαπλών συχνοτήτων στο ένα άκρο και τα πλήρη σετ με ξεχωριστά twiiter, woofer και ηχεία για σωστή απόδοση σε όλο το φάσμα των συχνοτήτων.

Εάν θέλουμε ένα πλήρες σύστημα multimedia, πρέπει να δώσουμε μεγάλη σημασία στην ποιότητα και ευκρίνεια της οθόνης, καθώς μπορεί το μέγεθός της να είναι πεπερασμένο, αλλά υπάρχουν μεγάλες διαφορές τόσο στην ανάλυση και την ποιότητα των χρωμάτων, όσο και στις αντανακλάσεις από τον ήλιο.

Τα πιο ακριβά και εξελιγμένα πακέτα συμπεριλαμβάνουν και συστήματα πλοήγησης και σε αυτή την περίπτωση πρέπει να βεβαιωθούμε για το πιθανό κόστος και τη διαθεσιμότητα αναβαθμίσεων και εξτρά χαρτών που θα κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη στα ταξίδια.

Τα ακριβότερα σύγχρονα συστήματα επιτρέπουν τη σύνδεση εξτρά οθονών, είτε για την οροφή είτε για τα προσκέφαλα  των εμπρός καθισμάτων. Κάποιοι κατασκευαστές έχουν δικές τους λύσεις, ενώ άλλοι προσφέρουν ασύρματη συνδεσιμότητα με tablet, κάτι που ρίχνει το κόστος και αυξάνει τις επιλογές μας.

Εν έτη 2016, η συνδεσιμότητα με συσκευές bluetooth, usb, και συμβατότητα με κινητά iPhone και Android πρέπει να θεωρείται δεδομένη, τόσο για να παίζουν αρχεία από αυτά, όσο και για να δεχόμαστε τηλεφωνικές κλήσεις με ανοιχτή ακρόαση για αυξημένη ασφάλεια και άνεση. Τα χειριστήρια αφής πρέπει να είναι μεγάλα και ευδιάκριτα για να μην αποσπούν την προσοχή μας για πολύ ώρα, ενώ ιδιαίτερα χρήσιμη είναι και η ύπαρξη ασύρματου χειριστηρίου ώστε να μη χρειάζεται να παίρνουμε καθόλου τα μάτια μας από το δρόμο. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις