Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Για το κάτι παραπάνω

Διαβάστηκε από 6491 αναγνώστες - 23/6/2016

Στην εποχή που ζούμε το κύριο που μας ενδιαφέρει είναι η συνδεσιμότητα και η επεκτασιμότητα. Με τα κινητά να μας δίνουν μια σειρά από επιλογές με καινούργια app που μας λύνουν τα χέρια, γιατί να επιλέξουμε ένα σύστημα multimedia με ένα περιβάλλον που όχι μόνο είναι διαφορετικό απ ότι έχουμε συνηθίσει, αλλά σύντομα θα μας φαίνεται πεπαλαιωμένο; 

Αυτό ακριβώς έρχονται να λύσουν η Apple και η Google με τα Apple CarPlay και Android Auto αντίστοιχα. Αντί για συσκευές με λειτουργικό βασισμένο στα αντίστοιχα smartphone, τα συστήματα Multimedia που τα υποστηρίζουν συνδέονται με iPhone 5 και νεώτερα ή τηλέφωνα Android με λειτουργικό 5.0 Lollipop, και παραδίδουν τον έλεγχο στις αντίστοιχες εφαρμογές που τρέχουν μέσα από τα κινητά μας. Η σύνδεση γίνεται είτε με USB καλώδιο είτε ασύρματα με bluetooth, και το τελικό αποτέλεσμα είναι έτη φωτός μακριά από τις συνηθισμένες επιλογές. 

Πέρα από τα εύχρηστα και γνωστά μενού, το μεγάλο πλεονέκτημα αυτών των συσκευών είναι οι πλάτες των γιγάντων που έχουν κατασκευάσει τις εφαρμογές και η συνεχείς βελτιώσεις και επεκτάσεις που αυτές φέρνουν. Η λίστες από τις διαθέσιμες εγκεκριμένες εφαρμογές μεγαλώνει συνέχεια, αλλά ήδη προσφέρουν δυνατότητες πλοήγησης χρησιμοποιώντας τα gps των κινητών, χρήση εφαρμογών όπως το Google Maps και το  Google Now, ηχητικό έλεγχο, πληθώρα εφαρμογών μουσικής και πλοήγησης καθώς και συμβατότητα με τις καταξιωμένες εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης και επικοινωνίας – όλα από την οθόνη του συστήματος multimedia. Μια επιλογή, που όχι μόνο μας λύνει τα χέρια και κάνει τις διαδρομές μας πιο άνετες και ευχάριστες, αλλά και πολύ πιο ασφαλείς, καθώς εξαλείφουν τον πειρασμό να τσεκάρουμε το τηλέφωνό μας, κάτι που θα τραβήξει την προσοχή μας από το δρόμο.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ