Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Philips Ultinon Access LED: Του αλλάξαμε τα φώτα
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Philips Ultinon Access LED: Του αλλάξαμε τα φώτα

7/12/2023

Δοκιμάζουμε τους λαμπτήρες Ultinon Access LED της Philips που υπόσχονται καλύτερο φωτισμό, αξιόπιστη απόδοση, μεγάλη διάρκεια ζωής και εύκολη εγκατάσταση. Πόσο αναβάθμιση προσφέρουν σε σχέση με τις απλές λάμπες αλογόνου;

Τα μπροστινά φώτα παίζουν βασικό ρόλο στην ασφάλεια ενός αυτοκίνητου σε συνθήκες περιορισμένης ορατότητας και για αυτό θα πρέπει πάντα να τα διατηρούμε σε άψογη κατάσταση. Αν και πλέον τα περισσότερα σύγχρονα μοντέλα έρχονται με LED εργοστασιακούς προβολείς, τα παλαιότερα αυτοκίνητα φορούν της παλαιάς τεχνολογίας λάμπες αλογόνου που οι δυνατότητες τους είναι περιορισμένες και σίγουρα δεν προσφέρουν υψηλής ποιότητας φωτισμό.



Την λύση εδώ, έρχονται να δώσουν aftermarket λαμπτήρες, όπως η σειρά Ultinon Access LED της Philips, που χωρίς υπερβολικό κόστος μπορεί να βελτιώσουν τις δέσμες φωτός των προβολέων.
 

25% καλύτερη φωτεινότητα και πιο καθαρή δέσμη

Για να διαπιστώσουμε αν πραγματικά οι aftermarket LED λάμπες προσφέρουν τα αποτελέσματα που υπόσχονται, δοκιμάσαμε και μετρήσαμε σε Opel Astra GTC τους λαμπτήρες της Philips, τους οποίους παραλάβαμε από την Αuto Planet, ώστε να δούμε πόσο διαφορά έχουν από τους απλούς λαμπτήρες αλογόνου. Το πρώτο βήμα έγινε με την εγκατάσταση των λαμπών στις εργοστασιακές θέσεις χωρίς προβλήματα, μιας και φέρουν ενσωματωμένη βάση συμβατή με τα περισσότερα εργοστασιακά φανάρια και δεν χρειάζονται ηλεκτρολογικές γνώσεις.



Στη συνέχεια, από το πρώτο άνοιγμα φάνηκε η διαφορά στο χρώμα και στην ένταση του φωτισμού, ο οποίος ήταν σαφώς πιο λευκός, δυνατός και με καλύτερη διασπορά σε σχέση με τον αντίστοιχο των λαμπών αλογόνου, «φανερώνοντας» μας σημεία που πριν δεν διακρίνονταν εύκολα. Όμως επειδή το μάτι πολλές φορές λέει ψέματα, μετρήσαμε την ένταση με ψηφιακό μετρητή φωτός, ώστε να δούμε αν συμβαδίζει με την οπτική αίσθηση. Το αποτελέσματα ήταν κατατοπιστικά, αφού οι λάμπες αλογόνου είχαν φωτεινότητα 99.000 lx (φωτεινή ισχύ ανά περιοχή), ενώ τα LED της Philips έφτασαν τα 120.000 lx, δηλαδή μία αύξηση 25%!
 

Μεγάλη διάρκεια ζωής και χαμηλότερη κατανάλωση

Επίσης χρησιμοποιούν λιγότερη ενέργεια από τους κλασικούς λαμπτήρες αλογόνου, μιας και μια λάμπα LED 16W ισοβαθμεί με αλογόνου 55W, ενώ έχουν εξελιχθεί και κατασκευαστεί για να έχουν διάρκεια ζωής πάνω από 1.500 ώρες χωρίς να χάσουν στο πέρασμα των χρόνων την αποδοτικότητα τους. Τέλος διαθέτουν όλες τις θωρακίσεις για αποφυγή των ηλεκτρομαγνητικών παρεμβολών, επιτρέποντας τους να παραμένουν φωτεινές σε όλες τις συνθήκες, ενώ ταυτόχρονα το λευκό φως βγάζει μια premium αίσθηση που θυμίζει luxury μοντέλα.

Οι λαμπτήρες LED Ultinon Access της Philips είναι μια ολοκληρωμένη και οικονομική πρόταση για να βελτιώσει κάποιος το φωτισμό του αυτοκίνητου του και να αυξήσει την ασφάλεια του σε όλες τις συνθήκες ορατότητας, χωρίς να χρειαστεί να μπλέξει σε πολύπλοκες και χρονοβόρες εγκαταστάσεις που ίσως στο τέλος δεν δουλέψουν σωστά και πάει χαμένο ένα σεβαστό πόσο χρημάτων.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε

Σχετικες επιχειρησεις