Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

H aftermarket αγορά των συστημάτων multimedia είναι εδώ για να προσφέρει λύσεις, ακολουθώντας κατά πόδας τις τελευταίες εξελίξεις.

Συστήματα multimedia

12/5/2016

Τα περισσότερα σύγχρονα οχήματα είναι εξοπλισμένα με συστήματα multimedia που διαθέτουν από πλοηγούς μέχρι ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί. Τι κάνουμε όμως εάν το όχημά μας δεν καλύπτει τις ανάγκες μας;

Η ταχύτατη πρόοδος της τεχνολογίας των ηλεκτρονικών και το ολοένα και μειούμενο κόστος τους, σημαίνει ότι ακόμα και ένα αυτοκίνητο μερικών μόνο ετών μπορεί να μην έχει πολλές από τις υπηρεσίες που σήμερα θεωρούμε δεδομένες. Ευτυχώς, η aftermarket αγορά των συστημάτων multimedia είναι εδώ για να προσφέρει τη λύση, ακολουθώντας κατά πόδας τις τελευταίες εξελίξεις.

Το μεγάλο προσόν των νεότερων after market συστημάτων είναι ότι σε αντίθεση με τα συστήματα πρώτης τοποθέτησης, δεν είναι «δεμένα» με το αυτοκίνητο, αλλά μπορούν να αφαιρεθούν και να μεταφερθούν στο επόμενο όταν έρθει η ώρα να το πουλήσουμε. Το κόστος τους διαφέρει από μοντέλο σε μοντέλο, και είναι άμεσα συνδεδεμένο τόσο με το όνομα του κατασκευαστή όσο και με τη συνδεσιμότητα και τις δυνατότητές του.

Το πρώτο πράγμα που μας ενδιαφέρει είναι η τοποθέτηση. Οι κατασκευαστές, όπως και στα ηχοσυστήματα, χρησιμοποιούν τη βαθμονόμηση διαστάσεων «DIN», που προέρχεται από την εποχή των πρώτων ραδιοφώνων αυτοκινήτου. Ακόμα και στην περίπτωση που το αυτοκίνητο διαθέτει μονό DIN, μια μόνο «φέτα» δηλαδή, υπάρχουν συστήματα με ανακλινόμενες οθόνες για να καλύψουν τις ανάγκες μας.

Αυτό που πρέπει να αποφασίσουμε πριν την αγορά είναι το τι ακριβώς θέλουμε από ένα multimedia σύστημα. Η καλή συνδεσιμότητα με συσκευές bluetooth, USB, και συμβατότητα με κινητά iPhone και Android πρέπει να θεωρείται δεδομένη στις μέρες μας, τόσο για να παίζουν αρχεία από αυτά, όσο και για να δεχόμαστε τηλεφωνικές κλήσεις με ανοιχτή ακρόαση για αυξημένη ασφάλεια και άνεση. Τα χειριστήρια αφής της οθόνης πρέπει να είναι μεγάλα και ευδιάκριτα για να μην αποσπούν την προσοχή μας για πολύ ώρα, ενώ ιδιαίτερα χρήσιμη είναι και η ύπαρξη ασύρματου χειριστηρίου ώστε να μη χρειάζεται να παίρνουμε καθόλου τα μάτια μας από το δρόμο. Μεγάλη προσοχή πρέπει να δώσουμε στην ποιότητα και ευκρίνεια της οθόνης, καθώς μπορεί το μέγεθός της να είναι πεπερασμένο, αλλά υπάρχουν μεγάλες διαφορές τόσο στην ανάλυση και την ποιότητα των χρωμάτων, όσο και στις αντανακλάσεις από τον ήλιο.

Τα πιο ακριβά και εξελιγμένα πακέτα συμπεριλαμβάνουν και συστήματα πλοήγησης και σε αυτή την περίπτωση πρέπει να βεβαιωθούμε για το πιθανό κόστος και τη διαθεσιμότητα αναβαθμίσεων και εξτρά χαρτών που θα κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη στο ταξίδι.

Σε περίπτωση που μεταφέρουμε συχνά μικρούς επιβάτες στο πίσω κάθισμα, αξίζει να εξετάσουμε το κόστος εξτρά οθονών, τοποθετημένων στα προσκέφαλα των εμπρός καθισμάτων. Κάποιοι κατασκευαστές έχουν δικές τους λύσεις, ενώ άλλοι προσφέρουν ασύρματη συνδεσιμότητα με tablet, επιτρέποντας καλύτερο έλεγχο του κόστους και των διαστάσεων.

Κλείνοντας, αξίζει να αναφέρουμε πως τελευταία, τα multimedia πακέτα συνηθίζεται να αποκαλούνται συστήματα infotainment, με τη λέξη να αποτελεί μια σύντμηση των «information» και «entertainment». Πληροφόρηση και ψυχαγωγία, λοιπόν, για ένα ακόμα καλύτερο ταξίδι…

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις