Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ένα καλό σύστημα εξάτμισης συμβάλει και στην ασφάλειά σου!

Τι πρέπει να ξέρω για τις εξατμίσεις

28/2/2017

Γιατί μια καλή εξάτμιση είναι απαραίτητη για το αυτοκίνητό σου και ποια η σχέση της με τον κινητήρα; Πώς μπορείς να βελτιώσεις την απόδοση του κινητήρα και του αυτοκινήτου με αλλαγή εξάτμισης;

Ασφάλεια & Υγεία
Σε ένα αυτοκίνητο, ο οδηγός και οι επιβάτες βρίσκονται πολύ κοντά στον κινητήρα και, ως εκ τούτου, πρέπει με κάποιον τρόπο να αποτραπεί το ενδεχόμενο να εισπνεύσουν τα βλαβερά και επικίνδυνα καυσαέρια. Τα καυσαέρια ενός βενζινοκινητήρα, πριν περάσουν από το όποιο σύστημα καθαρισμού τους, περιέχουν δηλητηριώδες μονοξείδιο του άνθρακα (CO), καρκινογόνους άκαυτους υδρογονάνθρακες (HC), ασφυξιογόνο διοξείδιο του άνθρακα (CO2) και διάφορες άλλες ενώσεις, σε μικρότερες συγκεντρώσεις. Η εξάτμιση λοιπόν, βοηθά πρωτίστως σε αυτό κάνοντας τα εξής:
  • Απομακρύνοντας τα καυσαέρια από το μηχανοστάσιο και από το όχημα.
  • Ενσωματώνοντας φίλτρα καθαρισμού καυσαερίων σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές
Απόδοση & Θόρυβος
Επίσης, το σύστημα εξάτμισης μειώνει τρομερά τον παραγόμενο θόρυβο του κινητήρα, μιας και «κατευνάζει» την ηχητική ενέργεια των καυσαερίων και επαναφέρει τον θόρυβο του κινητήρα σε ανεκτά επίπεδα. Πέρα από όλα τα παραπάνω το σύστημα εξαγωγής φροντίζει και για την εύρυθμη λειτουργία του κινητήρα. Σε έναν τυπικό βενζινοκινητήρα, το 35-40% της ενέργειας που περιέχεται στο καύσιμο πάει «χαμένο» στην εξάτμιση, υπό μορφή θερμικής, κινητικής και ηχητικής ενέργειας. Το σύστημα εξάτμισης φροντίζει να αξιοποιεί μέρος αυτής της ενέργειας προς όφελος της απόδοσης του κινητήρα, αυξάνοντας την ογκομετρική απόδοση μέσω της βελτίωσης του ποσοστού πλήρωσης των κυλίνδρων. Αρα, συνοπτικά,πέρα από την ασφάλεια και την υγεία, το σύστημα εξάτμισης του αυτοκινήτου:
  • Συνεισφέρει στη βελτίωση της απόδοσης του κινητήρα
  • Περιορίζει το θόρυβο εξαγωγής του κινητήρα.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις