Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Αγορά μεταχειρισμένου: 8 + 1 tips για να επιλέξετε σωστά

Διαβάστηκε από 17813 αναγνώστες - 14/4/2021

Oι ειδικοί της Πρότυπης Μονάδας Μεταχειρισμένων της Auto Gallo σημειώνουν για σας όλα τα σημεία που πρέπει να προσέξετε στην αγορά ενός νέου ποιοτικού μεταχειρισμένου οχήματος.

Aγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, μία επιλογή με αρκετά οφέλη, κυρίως από οικονομικής άποψης. Όλοι θα συμφωνήσουμε ό,τι το κόστος απόκτησης ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου είναι μικρότερο από αυτό ενός καινούργιου. Ωστόσο, αν είστε υποψήφιος αγοραστής, τότε είναι σημαντικό να δώσετε βάση σε μία σειρά ζητημάτων, έτσι ώστε να εξασφαλίσετε ότι τα χρήματά σας θα πιάσουν πραγματικά τόπο και σε βάθος χρόνου. Ποια είναι όμως αυτά; Οι ειδικοί της Πρότυπης Μονάδας Μεταχειρισμένων της PEUGEOT ΓΚΑΛΛΟ τα συγκέντρωσαν και σας τα παρουσιάζουν.

1. Παρατηρήστε το εξωτερικό του αυτοκινήτου για τυχόν αλλοιώσεις
Παρατηρήστε το εξωτερικό του αυτοκινήτου με κάθε λεπτομέρεια και δείτε αν υπάρχουν βαθουλώματα, γρατζουνιές και κυρίως σημεία που έχουν ξαναβαφτεί. Στη συνέχεια, ρωτήστε γιατί τα σημεία αυτά χρειάστηκε να ξαναβαφτούν, εξακριβώνοντας αν το όχημα έχει εμπλακεί σε κάποιο σημαντικό ατύχημα.

2. Εξετάστε το εσωτερικό του
Το Air Condition, τα ηλεκτρικά καθίσματα, οι διακόπτες, το κιβώτιο ταχυτήτων και όλα τα στοιχεία του εξοπλισμού του οχήματος πρέπει να ελεγχθούν ενδελεχώς από εσάς ένας προς ένα. Με αυτό τον τρόπο θα αποκτήσετε μία πλήρη εικόνα για την κατάστασή του.

3. Ανοίξτε τη μηχανή του αυτοκινήτου
Το σημαντικότερο ίσως σημείο στο οποίο πρέπει να δώσετε βάση είναι η λειτουργία της μηχανής του οχήματος που σας ενδιαφέρει. Βεβαιωθείτε ότι ο κινητήρας δεν έχει διαρροές ή άλλα φθαρμένα εξαρτήματα που πρέπει να αντικατασταθούν. Όλα τα οχήματα της Auto Gallo περνούν από ενδελεχείς ελέγχους με ειδικά μηχανήματα και λογισμικά τα οποία και εξετάζουν την καλή λειτουργία της μηχανής, των μηχανολογικών μερών και του εγκεφάλου.

4.Διαπιστώστε την κατάσταση των ελαστικών
Αγοράζοντας ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, παίρνετε μαζί και τα ελαστικά του. Αλήθεια, θα αγοράζατε ποτέ μεμονωμένα μεταχειρισμένα ελαστικά με τυχόν φθορές; Μάλλον όχι. Γι αυτό, αφού τα ελέγξετε, ζητήστε από τον ιδιοκτήτη του ή τον έμπορο να σας δείξει την απόδειξη αγοράς τους ή την γραπτή εγγύηση του κατασκευαστή τους.



5.Ζητήστε το βιβλίο service του μεταχειρισμένου
Κάθε αυτοκίνητο πρέπει πάντα να διαθέτει το δικό του ξεχωριστό βιβλίο service, η γνησιότητά του οποίου μπορεί να ελεγχθεί και μέσω της κεντρικής αντιπροσωπείας. Από τη στιγμή που διαπραγματεύεστε την αγορά αυτοκινήτου, δε θα πρέπει σε καμία περίπτωση να δεχθείτε δικαιολογίες τύπου «χάθηκε το βιβλίο». Δώστε την προτεραιότητά σας σε οχήματα που έχουν πραγματοποιήσει όλα τους τα service σε εξειδικευμένο εξουσιοδοτημένο συνεργείο.

6. Αποφύγετε αγορά εισαγόμενου μεταχειρισμένου αυτοκινήτου
Πλέον, τα τελευταία χρόνια έχουν περιοριστεί τα φαινόμενα εισαγωγής μεταχειρισμένων  αμφιβόλου προέλευσης και με πειραγμένα στοιχεία. Αν σκέφτεστε να προχωρήσετε σε μία τέτοια λύση, είναι σημαντικό να ζητήσετε οπωσδήποτε τα χαρτιά του εκτελωνισμού του, καθώς εκεί αναγράφονται τα πραγματικά του χιλιόμετρα με τα οποία εισήχθη στη χώρα μας.  Αποφύγετε επίσης αγορά μεταχειρισμένου ντίζελ προδιαγραφών Euro4 ή παλαιότερο, καθώς απαγορεύεται η κυκλοφορία του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

7. Ζητήστε έλεγχο από μηχανικό της εμπιστοσύνης σας
Ένας αξιόπιστος ιδιώτης ή αντιπρόσωπος μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, όπως η Auto Gallo, θα αποδεχθεί εξωτερικό έλεγχο από οποιοδήποτε μηχανικό της απολύτου εμπιστοσύνης σας. Έτσι, θα είστε απόλυτα σίγουροι για την επιλογή σας. Στην περίπτωση που το αίτημά σας αυτό δε γίνει αποδεκτό, τότε καλύτερα να αναζητήσετε κάποιο άλλο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο.

8. Μη δίνετε προκαταβολικά χρήματα
Πριν την επίσημη αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, είναι σημαντικό να μην δώσετε την οποιαδήποτε προκαταβολή. Επίσης, σημειώστε ότι σε περιπτώσεις που η κυριότητα του οχήματος που σας ενδιαφέρει έχει παρακρατηθεί, τότε δεν μπορεί να προχωρήσει η αγορά του.

+1. Για αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, εμπιστευτείτε μόνο την PEUGEOT ΓΚΑΛΛΟ



Η αξιοπιστία του εμπόρου αποτελεί το Α και το Ω στην αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου. Η Auto Gallo, συνεχίζοντας την παράδοση του ομίλου ΓΚΑΛΛΟ Α.Ε. και στον κλάδο των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, σας προσφέρει μόνο 100% ελεγμένα και πιστοποιημένα οχήματα από πρώτο χέρι, τα οποία έχουν κυκλοφορήσει στην πλειοψηφία τους εντός της τελευταίας τριετίας. Αποκτήστε το όχημα που ταιριάζει στις ανάγκες σας με:
  • Εργοστασιακή εγγύηση
  • Δωρεάν κόστος μεταβίβασης αυτοκινήτου
  • Ελεγμένο και ενημερωμένο βιβλίο συντήρησης
  • Ειδικές εκπτώσεις σε μελλοντικά service και ανταλλακτικά
  • Δυνατότητα ανταλλαγής και χρήσης ευνοϊκών προγραμμάτων χρηματοδότησης.
Κάντε τώρα το σωστό βήμα στην αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου και ανακαλύψτε την πλούσια γκάμα της Auto Gallo εδώ.
 
Auto Gallo, μέλος του ομίλου ΓΚΑΛΛΟ Α.Ε.
Νέα Χαλκηδόνα | Τσούντα 72 & Πεταλά 39 | Τηλέφωνο: 210 25 33 002
 
Μπείτε κι εσείς στον συναρπαστικό κόσμο της PEUGEOT ΓΚΑΛΛΟ μέσα από το www.gallo.gr ή ακολουθήστε τη σε Facebook & Instagram.

 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις