Test Συνεργείων
Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric
Automotivo: Φροντίδα αυτοκινήτου

Automotivo: Φροντίδα αυτοκινήτου

Διαβάστηκε από 18716 αναγνώστες - 20/5/2022

Τα βασικότερα σημεία ελέγχου που πρέπει να δώσετε προσοχή, για να κινηθείτε με ασφάλεια και άνεση το καλοκαίρι με το αυτοκίνητο σας.

H Automotivo συμβουλεύει: Φροντίδα του αυτοκινήτου πριν το καλοκαίρι.

Βαδίζουμε μέρα με τη μέρα προς την ωραιότερη εποχή του χρόνου για τους περισσότερους από μας, το καλοκαίρι, μία εποχή γεμάτη βόλτες, διαδρομές και ταξίδια. Για να γίνουν όλα αυτά όμως χωρίς απρόοπτα, καλό είναι να θυμηθούμε τι πρέπει να φροντίσουμε στο αυτοκίνητό μας ώστε να κινούμαστε με άνεση και κυρίως με ασφάλεια. Κι επειδή τα καλοκαίρια στην Ελλάδα είναι μεγάλα, αν ξεκινήσουν τα πλάνα μας να οργανώνονται από τώρα, θα αποφύγουμε ανεπιθύμητες φθορές και ζημιές και θα ελέγξουμε πιο εύκολα τα έξοδα μας.
 

Κοινοποίησέ το »

Τα 3 βασικά πεδία ενασχόλησης είναι ο κλιματισμός, τα ελαστικά και το σύστημα ψύξης.

Αν ανοίγοντας το κλιματιστικό στην χαμηλότερη σκάλα, βγαίνει απλά δροσερός αέρας τότε θα χρειαστεί να ελέγξουμε το φρεον που είναι και η πιο απλή εργασία συντήρησης. Καλό είναι να γίνει κι ένας έλεγχος των σωληνώσεων για πιθανή διαρροή, καθώς το κλιματιστικό ήταν ανενεργό για μεγάλο χρονικό διάστημα και τα λάστιχα (τσιμουχάκια) που στεγανοποιουν το σύστημα ενδέχεται να έχουν ξεραθεί με αποτέλεσμα μεγαλύτερης απώλειας στο φρεον. Μαζί με τον έλεγχο του κλιματιστικού, καλό είναι να γίνεται και έλεγχος του φίλτρου καμπίνας, αφού εκεί συσσωρεύονται όλα τα σωματίδια της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, γύρη, χνούδια, σκόνη κ.λ.π και εκτός από άσχημη μυρωδιά που πιθανόν να προκαλείται στην καμπίνα υπάρχουν και κίνδυνοι για αλλεργίες. Ένας ακόμη λόγος αλλαγής του φίλτρου καμπίνας είναι η εποχή πανδημίας που ζούμε, συνεπώς η αλλαγή και ο καθαρισμός του είναι επιτακτικός. Βγάζουμε λοιπόν το φίλτρο και το καθαρίζουμε με πεπιεσμένο αέρα τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο.

Με την αύξηση της θερμοκρασίας επηρεάζεται επίσης η πίεση των ελαστικών, οπότε η συστηματική μέτρηση του αέρα είναι απαραίτητη (δεν ξεχνάμε την ρεζέρβα). Πολύ σημαντικό είναι τα ελαστικά μας να είναι σε καλή κατάσταση, καθότι ένα «ξερό» και ταλαιπωρημένο ελαστικό σε συνδυασμό με την καυτή άσφαλτο έχει αρνητικά αποτελέσματα τόσο ως προς την ποιότητα κύλισης, το κράτημα αλλά και την οικονομία καυσίμου.

Και περνώντας τέλος στον έλεγχο του κινητήρα, κάτι πολύ βασικό είναι να θυμόμαστε πάντα, εκτός από τα λάδια και το αντιψυκτικό που πρέπει να συμπληρώνουμε, καθώς η έλλειψη ή η παλαίωση του, μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρές ζημιές στο ψυγείο ιδιαίτερα το καλοκαίρι που λόγω των υψηλών θερμοκρασιών διαστέλλονται τα υγρά. Στην Automotivo χρησιμοποιούν μόνο γνήσια αναλώσιμα, εγκεκριμένα και με εγγύηση από τον κατασκευαστή με στόχο την μακροζωία του κινητήρα σας.

Για όλες τις παραπάνω εργασίες, η Automotivo είναι πάντα δίπλα σας, όπως ακριβώς και τα τελευταία 30 χρόνια.

Και αφού είστε έτοιμοι πια, είναι καιρός να αρχίσετε τις εξορμήσεις στην ωραιότερη χώρα του κόσμου που έχουμε την τύχη να ζούμε και να απολαμβάνουμε.

Automotivo Χαλάνδρι
Λ.Κηφισίας 278
Χαλάνδρι, Τ.Κ. 152 32
210 6817447
[email protected]

Automotivo Γέρακας
Καστοριάς 15
Γέρακας, Τ.Κ. 153 44
210 6618686
[email protected]

 


 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις