Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

GLB: Το πολυμορφικό κόμπακτ SUV της Mercedes

Διαβάστηκε από 31038 αναγνώστες - 5/8/2021

Η Mercedes GLB πετυχαίνει την απόλυτη ισορροπία ανάμεσα σε πολυτέλεια, τεχνολογίες και πρακτικότητα. Γεμάτη ακμές, δυναμική και πραγματικά άνετη, καταφέρνει να συνδυάσει 7θέσια διάταξη με 163 ίππους και προσιτή τιμή.

Η GLB αποφάσισε να δώσει το κάτι διαφορετικό, βασιζόμενη σε αρκετές γωνίες, ένα σχεδόν κάθετο μπροστινό παρμπριζ και εντελώς τετραγωνισμένο πίσω μέρος. Το μήκος φτάνει τα 4.634μ. με το πλάτος να μην ξεπερνά τα 1.834χλστ. όσο το ύψος της είναι αρκετά μεγάλο, ώστε να μπορέσει να χωρέσει με άνεση και η τρίτη (προαιρετική)  σειρά καθισμάτων. Επιβλητική όσο λίγα οχήματα ακόμα και αυτής της κατηγορίας, σου κάνει ξεκάθαρο πως δεν θα διστάσει στιγμή να λερωθεί, ενώ και οι ράγες οροφής "δένουν" με το σύνολο. Τα νεύρα στο καπό και οι τεράστιοι τροχοί, μαζί με την διχρωμία οροφής – αμαξώματος ολοκληρώνουν την εντυπωσιακή εικόνα, που η αλήθεια είναι πως δεν μπερδεύεται εύκολα με κανένα από τα ομόσταυλα αδέρφια της. 

Kοινοποίησε το »



 
Ο εσωτερικός διάκοσμος κατάφερε να παντρέψει με μεγάλη επιτυχία τον hi-tech προσανατολισμό της A-Class με την πρακτικότητα της B-Class. Έτσι, θεωρείστε δεδομένη την αίσθηση ποιότητας, πολυτέλειας και στιβαρότητας, με τους επιβάτες να κάθονται ακριβώς 10 εκ. υψηλότερα από τα προαναφερθέντα μοντέλα. Τις εντυπώσεις όμως κλέβει και εδώ το σύστημα MBUX το οποίο λειτουργεί με φωνητικές εντολές, έχει 3 διαφορετικούς τρόπους εισαγωγής δεδομένων, με την τεράστια οθόνη του οποίου, να αποτελεί ουσιαστικά την συνέχεια του ψηφιακού πίνακα οργάνων. Η GLB αποτελεί την χαρά κάθε πολύτεκνης οικογένειας. Η ιδιαίτερη σχεδίαση της αλλά και τα 100 επιπλέον χλστ. μεταξονίου σε σχέση με την ήδη ευρύχωρη B-Class, μπορεί να σας δώσει μία εικόνα. Πρακτικά έχει αρκετό φάρδος για άνετη μεταφορά 3 ενηλίκων, με τον διαθέσιμο χώρο για τα κεφάλια να είναι πραγματικά εντυπωσιακός. Ο χώρος αποσκευών για την μικρή έκδοση κυμαίνεται από 560 έως 760 λτ. χάρη στην δυνατότητα των πίσω καθισμάτων να σύρονται εμπρός – πίσω. Εάν μάλιστα ρίξετε τις πλάτες τους, μπορείτε να κάνετε και μία μικρή μετακόμιση καθώς δημιουργείται  πλήρως αξιοποιήσιμος χώρος που αγγίζει και τα 1.755λτ.



Κάτω από το μεγάλο καπό με τα 4 νεύρα της GLB συναντάμε τον γνωστό 1.33λτ. τούρμπο κινητήρα, ένα ζωηρό σύνολο 163 ίππων και 250 Nm ροπής, με εξαιρετική λειτουργία και ευστροφία. Μεγάλη βοήθεια είναι όμως και το ημιαυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων και διπλού συμπλέκτη 7G-DCT -στις λοιπές εκδόσεις γίνεται 8τάχυτο- το οποίο υπακούει με τρομερή ακρίβεια ακόμα και στο πιο ελαφρύ πάτημα του γκαζιού.  Δεν υπάρχει κακοτεχνία που δεν θα καταπιεί με περίσσια ευκολία η GLB. Η ήπια ρυθμισμένη ανάρτηση καταφέρνει να προσφέρει τρομερή ποιότητα κύλισης και εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα θορύβου στο εσωτερικό της καμπίνας, αφήνοντας το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα στο τιμόνι. Παρά την αυξημένη απόσταση από το έδαφος, το μοντέλο διαθέτει δυνατό κράτημα και θα πει ναι σε σβέλτες ασφάλτινες οικογενειακές μετακινήσεις, αλλά και σε άνετα ταξίδια στον ανοιχτό δρόμο. Μάλιστα δανείζεται πολλές τεχνολογίες από την hi-tech ναυαρχίδα S-Class, όπως τα ειδικά ραντάρ, τα οποία μπορούν να "διαβάσουν" έως και 500μ, μπροστά τον δρόμο και να αυξομειώσουν ταχύτητα, συνεργαζόμενα με το Active Distance Assist DISTRONIC σύστημα. Μάλιστα το τελευταίο μπορεί να χρησιμοποιήσει πληροφορίες και από το σύστημα πλοήγησης και να αναλάβει από στροφές και διασταυρώσεις, μέχρι και πλατείες.



Ένα ακόμα ατού του αυτοκινήτου είναι η κίνηση του εκτός δρόμου! Μπορεί να είναι προσθιοκίνητο όμως μπορεί να ανταπεξέλθει σε συνθήκες εκτός δρόμου κίνησης με μεγάλη άνεση! Ο κινήτηρας έχει την ροπή που χρειάζεται για να ανταπεξέλθει σε γλιστερές διαδρομές όπως μια ελαφρώς χιονισμένη επιφάνεια. Η ανάρτηση αναλαμβάνει στους χωματόδρομους να εντυπωσιάσει τον οδηγό και τους επιβάτες. Η πληροφόρηση που αντλεί ο οδηγός έχει μια μαλακιά αίσθηση ενός άνετου SUV. Αυτό βοηθάει ακόμα και εκεί που το έδαφος είναι πιο πετρώδες καθώς μειώνοντας την ταχύτητα κίνησης η πρόσβαση σε μια δύσβατη παραλία η την κορυφή ενός βουνού μπορεί να γίνει με άνεση και αποτελεσματικότητα. 

Κλείσε το δικό σου Test Drive στην Α. Ισμαήλος Α.Ε. και ανακάλυψε σήμερα την GLB.
Μείνετε κοντά στην A. Ισμαήλος Α.Ε. ακολουθώντας τις σελίδες της στα social media
FB, Instagram & YouTube.

Επικοινωνία
Διεύθυνση: Λεωφ. Βουλιαγμένης  156, Γλυφάδα 166 74
Τηλ.:  +30 210 89 86 909,
Site: http://www.ismailos.gr

Kοινοποίησε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις