Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Πλησιάζοντας την εποχή της ηλεκτροκίνησης με νέα οχήματα

Πλησιάζοντας την εποχή της ηλεκτροκίνησης με νέα οχήματα

Διαβάστηκε από 62458 αναγνώστες - 17/3/2023

Με την ηλεκτροκίνηση να κερδίζει έδαφος τα τελευταία χρόνια στον κλάδο των μετακινήσεων, η εποχή του παραδοσιακού βενζινοκίνητου έχει πλέον φτάσει σχεδόν στο τέλος της. Η Automotivo κοντά σε αυτή τη στροφή παρουσιάζει τη μεγάλη γκάμα των Renault οχημάτων της με υβριδικά μοντέλα που ήρθαν για να μείνουν.

Το ετοιμοπαράδοτο νέο Renault Arkana αποτελεί ορισμό της νέας τεχνολογίας E-tech Hybrid, συνδυάζοντας υψηλή απόδοση και οικονομία. Με προορισμό την ηλεκτρική μετακίνηση στην πόλη, ουσιαστικά περιορίζει έως και 40% την κατανάλωση του σε καύσιμα, συγκριτικά με το αντίστοιχο βενζινοκίνητο μοντέλο. Ο αθόρυβος και οικονομικός του κινητήρας καθιστά την οδήγηση στο Renault Arkana μια οδηγική απόλαυση, αφού ανεξαρτήτως των συνθηκών διατηρεί σταθερή επιτάχυνση, εξασφαλίζοντας έτσι ευελιξία.

Στα επιπλέον προνομιακά χαρακτηριστικά της ηλεκτρικής οδήγησης ενός Renault Megane είναι το σύστημα υποβοήθησης οδήγησης που διαθέτει. Ο μηχανισμός αυτός ενεργοποιείται σε περιπτώσεις μποτιλιαρίσματος και κίνησης σε αυτοκινητόδρομο, ενώ υπάρχει και σύστημα προειδοποίησης πίσω διασταυρούμενης κυκλοφορίας και υποβοήθησης της διαδικασίας στάθμευσης. Η παλέτα συστημάτων Renault Easy Drive έχει προστεθεί για να διευκολύνει κάθε σας ελιγμό.

Ηλεκτροκίνηση και διαστάσεις crossover σημαίνουν Renault Captur Plug-In Hybrid. Με το υβριδικό σύστημα κίνησης που διαθέτει το ετοιμοπαράδοτο Renault, το ξεκίνημα του είναι εντελώς αθόρυβο, ενώ επιταχύνει στη συνέχεια, κάνοντας τη διαδρομή μια άνετη και εύκολη υπόθεση. Οι δυνατότητες οδήγησης που προσφέρει περιλαμβάνουν είτε την ηλεκτρική μετακίνηση σας στην πόλη, με διάρκεια φόρτισης τα 65km, είτε την αξιοποίηση της υβριδικής του λειτουργίας για ξέγνοιαστη μετακίνηση. Με την επάρκεια της ηλεκτροκίνησης και τις τεχνολογίες ανάκτησης ενέργειας που προέρχονται από την εμπειρία της Formula 1, το Renault Captur Plug-in υπόσχεται τις πιο «αβίαστες» και καθαρές μετακινήσεις καταναλώνοντας ταυτόχρονα μηδενικούς ρύπους.

Από τα πολύ αναμενόμενα για φέτος και σύντομα διαθέσιμα οχήματα, το Renault Meganeπου με τους νέους σχεδιασμούς και το ευρύτερο εσωτερικό του, προσφέρει την πιο ευέλικτη οδηγική μέχρι τώρα εμπειρία. Σχεδιαστικά, συνδυάζει τις σπορ γραμμές και το hatchback ύφος, ενώ τεχνολογικά με τον ηλεκτροκινητήρα των 220hp δίνει στην οδήγηση, δυναμική απόδοση. Διαθέτει 26 συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης, έλεγχο του περιβάλλοντος χώρου και κάμερα οπισθοπορείας, χαρακτηριστικά τα οποία αποτελούν μέρος των τεχνολογικών καινοτομιών και υπόσχονται ασφάλεια στους επιβάτες. Επιπλέον, λόγω της νέας κατασκευής που εξασφαλίζει άρτια ηχομόνωση στην καμπίνα, οι εξωτερικοί θόρυβοι εξαφανίζονται, και απορροφώνται οι κραδασμοί.

Στα επίσης αναμενόμενα και αγαπημένα, προσεχώς οχήματα περιλαμβάνεται και το νέο Renault Austral E-tech Hybrid. Πέρα από το πολύ κομψό εξωτερικό του design, τεχνολογικά βασίζεται στην εμπειρία της ομάδας της Renault Formula 1. Εξοπλισμένο με ηλεκτροκινητήρα που παρέχει πρόσθετη ισχύ στους τροχούς, τροφοδοτεί τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, με αποτέλεσμα την καλύτερη απόδοση καυσίμου και τις μειωμένες εκπομπές ρύπων.

Αυτές οι νέες ενέργειες ηλεκτροκίνησης , δίνουν στο Renault Austral E-tech Hybrid τη δυνατότητα φόρτισης του, είτε χρησιμοποιώντας τη συμβατική οικιακή πρίζα, είτε έναν ειδικό σταθμό φόρτισης. Παράλληλα, διαθέτει το σύστημα start-stop το οποίο σβήνει τον κινητήρα αυτόματα, όταν το αυτοκίνητο σταματήσει, όπως στις περιπτώσεις  φαναριού.

Οι πρακτικές της ηλεκτροκίνησης, τις οποίες έχει θεσπίσει τα τελευταία χρόνια η Renault, έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν άνεση και ασφάλεια στον οδηγό και τους επιβάτες, και φιλική προς το περιβάλλον οδήγηση. Επισκεφτείτε άμεσα ένα κατάστημα Automotivo σε Χαλάνδρι και Γέρακα και απολαύστε τα ετοιμοπαράδοτα Renault οχήματα ή μείνετε συντονισμένοι για τα νέα μοντέλα.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις