Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Πώς να ετοιμάσεις τη Mercedes σου για τον καιρό που αλλάζει
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πώς να ετοιμάσεις τη Mercedes σου για τον καιρό που αλλάζει

Διαβάστηκε από 18010 αναγνώστες - 3/10/2022

Σιγά-σιγά ο καιρός αλλάζει αλλά η οδήγηση δεν σταματά ποτέ. Η θερμοκρασία χαμηλώνει, οι βροχές πυκνώνουν, οι μετεωρολογικές προβλέψεις γίνονται όλο και πιο άστατες οπότε τώρα είναι η εποχή που θα πρέπει να είμαστε βέβαιοι πως το αυτοκίνητό μας βρίσκεται σε τέλεια κατάσταση, έτοιμο να ανταποκριθεί στις αυξημένες οδηγικές απαιτήσεις. Η Mercedes μας εξασφαλίζει αυτή τη σιγουριά, μέσω του διεξοδικού εποχικού ελέγχου, των επίσημων ελαστικών MO, καθώς και των γνήσιων ανταλλακτικών που διαθέτει για κάθε προϋπολογισμό.

Βρισκόμαστε στη μεταβατική περίοδο μεταξύ καλοκαιριού και χειμώνα. Όπως κάνουμε τις ανάλογες προετοιμασίες στο σπίτι μας για να υποδεχτούμε τους κρύους μήνες, έτσι αντίστοιχα πρέπει να προετοιμάσουμε το αυτοκίνητό μας για τις δυσχερείς καιρικές συνθήκες που έπονται. 

Αν έχεις κάποιο μοντέλο της Mercedes, ανεξαρτήτως χρονολογίας, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επισκεφτείς ένα από τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία που ανήκουν στο δίκτυο της εταιρείας, για έναν εποχικό έλεγχο.
Ας δούμε αναλυτικά κάποιες οδηγίες για να προετοιμαστεί για να οδηγήσουμε με ασφάλεια την εποχή αυτή.

Κοινοποίησέ το »

Έλεγχος αναλώσιμων οχήματος

Ο έλεγχος αναλώσιμων γίνεται φυσικά κατά τη διάρκεια των τακτικών ελέγχων, Service A & B που προτείνει η Mercedes-Benz σε ετήσια βάση. Φυσικά κι ένας πιο σύντομος έλεγχος «ετοιμότητας» μπορεί να πραγματοποιηθεί από το Εξουσιοδοτημένο Δίκτυο της Mercedes-Benz.

Διότι η τελειότητα κρύβεται στις λεπτομέρειες. Δεν αρκεί να λειτουργεί μόνο ο κινητήρας στην εντέλεια προκειμένου να ταξιδεύουμε με ασφάλεια και απροβλημάτιστα, αφού τα συστήματα του αυτοκινήτου είναι δεκάδες. Ένας φθαρμένος υαλοκαθαριστήρας αρκεί για να περιορίσει την ορατότητά μας στη βροχή ή το χιόνι, όπως αντίστοιχα και μια καμένη λάμπα στα φανάρια.



Στο επίσημο δίκτυο επισκευαστών Mercedes-Benz γίνεται ενδελεχής έλεγχος στα αναλώσιμα του αυτοκινήτου. Εκτός από τα παραπάνω, ελέγχεται και η κατάσταση της μπαταρίας, ενός εξαρτήματος που συνήθως μας «αφήνει» το χειμώνα, λόγω του αυξημένου φορτίου που έχει.
 

Έλεγχος και αντικατάσταση ελαστικών

Ας μην ξεχνάμε πως τα ελαστικά είναι τα μοναδικά που διατηρούν το αυτοκίνητό μας σε διαρκή επαφή με το δρόμο. Παρόλο που η κατάστασή τους πρέπει να είναι άριστη όλο το χρόνο, η μειωμένη πρόσφυση το χειμώναλόγω της κακοκαιρίας και των βροχών κάνει την αντικατάστασή τους επιτακτική, αν βέβαια αυτά είναι φθαρμένα ή παλιά.



Οι κορυφαίοι κατασκευαστές ελαστικών έχουν εξελίξει αποκλειστικά για τη Mercedes τη σειρά MO (Mercedes Original), η οποία είναι διαθέσιμη στο πανελλαδικό δίκτυο συνεργατών της εταιρείας.
Η συγκεκριμένη σειρά διαθέτει 4 μοντέλα ελαστικών στη γκάμα της. Για τη διαδικασία εξέλιξης και κατασκευής τους αφιερώθηκαν μέχρι και 1.000 ώρες δοκιμών.

Τα ελαστικά MO της Mercedes προσφέρουν μεγαλύτερη αντοχή στα χιλιόμετρα, λόγω της ομοιόμορφης φθοράς του πέλματος. Παράλληλα, έχουν καλύτερο κράτημα, το οποίο ενισχύει την ασφάλεια του αυτοκινήτου αλλά και βελτιώνει την αίσθηση του τιμονιού. Φυσικά, από τη στιγμή που μιλάμε για Mercedes, η ποιότητα κύλισης παίζει σπουδαίο ρόλο. Ένα ακόμα προτέρημα των ελαστικών MO είναι το χαμηλό επίπεδο του παραγόμενου θορύβου.

Στο Εξουσιοδοτημένο δίκτυο επισκευαστών Mercedes-Benz, ελέγχεται η κατάσταση και η πίεση των ελαστικών, και αν είναι απαραίτητο προτείνεται η αντικατάστασή τους με τα ενδεδειγμένα από την εταιρεία MO. 
 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις