Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Skoda Enyaq: Ηλεκτρικό SUV με μεγάλη αυτονομία και χαμηλή τιμή

Διαβάστηκε από 16127 αναγνώστες - 13/9/2021

Tο νέο Skoda Enyaq είναι ένα από τα πιο έξυπνα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με εξαιρετική σχεδίαση, άφθονους χώρους, ευχάριστα χαρακτηριστικά οδήγησης και μεγάλη αυτονομία.

Το Enyaq iV διαθέτει μια ολοκαίνουργια φιλοσοφία κίνησης, εκμεταλλευόμενη τις δυνατότητες που προσφέρει η πλατφόρμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων MEB του Volkswagen Group. Το Skoda Enyaq προσφέρεται σε τρία μεγέθη μπαταρίας. Στην βάση είναι το Enyaq 50 iV με κινητήρα ισχύος 148 ίππων και πίσω κίνηση με μέγιστη ροπή 220 Nm. Η μπαταρία ιόντων λιθίου έχει ολική χωρητικότητα 55 kWh  και έχει αυτονομία έως 340 χιλιόμετρα. Επόμενο βήμα είναι το Enyaq 60 iV που είναι εξοπλισμένο με μπαταρία 62-kWh, αποδίδει 179 ίππους και 310 Nm ροπής και μπορεί πραγματοποιήσει έως και 390 χιλιόμετρα. 

Έπειτα, το Enyaq 80 iV έχει ισχύ 204 ίππων, ροπή έως 310 Nm και τη μεγαλύτερη αυτονομία με 510 χιλιόμετρα.  Η μπαταρία των 82 kWh χρησιμοποιείται επίσης στις δύο εκδόσεις τετρακίνησης - σε συνδυασμό με δεύτερο ηλεκτρικό κινητήρα στον μπροστινό άξονα. Συγκεκριμένα, το Enyaq 80x iV παράγει 265 ίππους και το Enyaq vRS iV αποδίδει 306 ίππους. Και τα δύο αυτά μοντέλα έχουν αυτονομία 460 χιλιομέτρων. Το κορυφαίο Enyaq vRS iV επιταχύνει από στάση στα 100χλμ./ώρα σε μόλις 6,2 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα 180 χλμ./ώρα, - 20 χιλιόμετρα γρηγορότερα από τις άλλες εκδόσεις. Η μπαταρία με χωρητικότητα 82 kWh μπορεί να φορτιστεί από 5 έως 80% σε μόλις 38 λεπτά με ταχυφορτιστή. Στο σπίτι, το Enyaq iV μπορεί βολικά να «ανεφοδιαστεί» κατά τη διάρκεια της νύχτας χρησιμοποιώντας ένα wallbox AC έως 11 kW - ανάλογα με το μέγεθος της μπαταρίας, αυτή η διαδικασία διαρκεί έξι έως οκτώ ώρες. Επιπλέον, το Enyaq iV είναι εξοπλισμένο με έναν ειδικό φορτιστή γενικής χρήσης iV που ταιριάζει σε όλες τις συμβατικές πρίζες φόρτισης.

Kοινοποίησε το »



 
Το νέο SUV χαρακτηρίζεται από δυναμικές αναλογίες και μεγάλη ευρυχωρία. Προσφέρει παρόμοιο χώρο εσωτερικού χώρου με το Kodiaq, παρόλο που είναι μικρότερο σε μήκος από τη Octavia. Ακόμα, το πρώτο ηλεκτρικό SUV της εταιρείας έχει και έναν δικό του μοναδικό χαρακτήρα, καθώς είναι εξοπλισμένο με μια όρθια μάσκα που έχει τοποθετηθεί πιο μπροστά. Τα γράμματα «SKODA» είναι τοποθετημένα στη μέση της πίσω πόρτας και πλαισιώνονται από ματ μαύρο σπόιλερ οροφής και έναν πίσω προφυλακτήρα με γκρι διαχύτη. Επιπλέον, η αεροδυναμική του Skoda Enyaq iV είναι τέτοια που επιτρέπει υψηλό βαθμό απόδοσης. Αυτό είναι επίσης εμφανές στον συντελεστή οπισθέλκουσας (cd) από 0,27, ο οποίος επιτυγχάνεται με τη βοήθεια ελαστικών που διαθέτουν ιδιαίτερα χαμηλή αντίσταση κύλισης.

Μπροστά από τον οδηγό βρίσκεται μόνο μια οθόνη πληροφοριών 5,3 ιντσών, της οποίας η λειτουργία γίνεται κυρίως μέσω της μεγάλης κεντρικής οθόνης αφής, που φτάνει μέχρι και τις 13 ίντσες στο Enyaq 80. Η φόρτιση της μπαταρίας και ο κλιματισμός του εσωτερικού μπορούν να ελεγχθούν εύκολα από απόσταση μέσω της εφαρμογής Skoda Connect. Όσον αφορά στα πιο πρακτικά και εργονομικά μέρη της καμπίνας, το τιμόνι είναι πολυλειτουργικό ενώ υπάρχουν δύο θέσεις για μπουκάλια στην κεντρική κονσόλα αλλά και έναν ορθογώνιο αποθηκευτικό χώρο.

Επισκεφθείτε την Skoda Koilakos δείτε από κοντά και ενημερωθείτε για το Enyaq και όλα τα  τελευταία μοντέλα της SKODA.

Κατάστημα Α
Καλλιθέα- Λ.Συγγρού 330   210-9015100
Κατάστημα Β
Νέα Σμύρνη- Λ.Συγγρού 169   210-9357030
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα –Παρασκευή 9.30-20.30
Σαββάτο 9.30-15.00
Service Φανοποιεία
Δευτέρα –Παρασκευή 8.00-17.00
Website: https://skoda.koilakos.gr/

Kοινοποίησε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις